...
Riksrevisor Jørgen Kosmo. Foto: Terje Pedersen, ANB

– Uklare rettigheter

Riksrevisjonen mener rettighetene til rehabiliteringspasienter er for uklare.

Publisert 06.03.2012 kl 16:13 Oppdatert 06.03.2012 kl 16:43

Tips en venn på e-post:

I en rapport til Stortinget tirsdag påpeker Riksrevisjonen at det er stor variasjon, både mellom helseforetak og mellom regionene, når det gjelder hvor stor andel av rehabiliteringspasientene som får rett til nødvendig helsehjelp.

Konsekvensene kan være at enkelte pasienter som skulle hatt nødvendig helsehjelp, ikke blir prioritert, påpeker Riksrevisjonen.

Rehabilitering innen helsetjenesten skal ifølge Helse- og omsorgsdepartementet styrkes, men kapasiteten er ikke økt i årene fra 2005 til 2010.

Ventetiden for pasienter innen fysikalsk medisin og rehabilitering varierte i 2010 fra 44 dager i Helse sør-øst til 75 dager i Helse Midt-Norge.

Bare 1 prosent av pasientene innen fysikalsk medisin og rehabilitering fikk nødvendig helsehjelp ved Sykehuset Telemark, mens andelen var 90 prosent ved Helse Førde, ifølge Riksrevisjonen.

– Dette viser store forskjeller i prioritering av rehabiliteringspasienter og innebærer risiko for at pasienter som har rett til nødvendig helsehjelp, ikke blir prioritert, sier riksrevisor Jørgen Kosmo

– I tillegg får rehabiliteringspasienter ikke vurdert sin rettighet på nytt når rehabiliteringen er en del av et annet forløp, skriver Riksrevisjonen, som mener det er uklarhet om rettighetene til disse pasientene.

Andelen pasienter som er tildelt rett til nødvendig helsehjelp innen fysikalsk medisin og rehabilitering, ble redusert i perioden 2008-2010, konstaterer Riksrevisjonen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

AK-protest kan senke Sunndal

Sunndal kan rykke ned fra 3. divisjon hvis AK vinner fram med en protest.

...

Jubelaksjon i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal har samlet inn hele 13,4 millioner kroner i årets TV-aksjon.

...

TV-aksjonen: Ny rekord

Natt til mandag var det kommet inn i alt 239.822.590 kroner til TV-aksjonen 2014.

...

Nye penger til gamle hus

De siste årene har vi restaurert gamle hus og andre kulturminner for godt over én milliard kroner.