...
Oslo universitetssykehus (OUS) brøt ventelistegarantien 7.065 ganger i 2011. Det utgjør rundt 12,5 prosent av sykehusets pasienter. Foto: Terje Pedersen, ANB

7.000 brudd på garantien

Oslo universitetssykehus (OUS) brøt ventelistegarantien 7.065 ganger i 2011.

Publisert 07.03.2012 kl 18:03 Oppdatert 07.03.2012 kl 18:54

Tips en venn på e-post:

Det utgjør rundt 12,5 prosent av sykehusets pasienter.

Flertallet av pasientene som opplevde at sykehuset brøt fristen for behandlingsstart, fikk tilbud om behandling ved sykehuset etter fristen, skriver OUS i en pressemelding.

– Antallet fristbrudd reflekterer nok sykehusets rolle som det desidert største behandlingsmiljøet i Norge. Vi hadde om lag 1,2 millioner pasientmøter i 2011, sier Bjørn Erikstein, administrerende direktør ved OUS.

Han mener at antallet brudd på behandlingsfristen verken er bedre eller dårligere enn ved andre sykehus, og understreker at sykehusets mål er null fristbrudd.

– Vi satte allerede i 2011 i gang tiltak for å redusere antall fristbrudd. Ventetider og fristbrudd var og er tema på hvert eneste oppfølgingsmøte jeg har med klinikklederne. Sykehusets mål er null fristbrudd. Så må vi se hvor raskt vi klarer å nærme oss dette målet, sier Erikstein.

244 pasienter som opplevde brudd på ventelistegarantien, kontaktet Helfo for å få bistand. Av disse klarte OUS å få plass til 228 i sitt eget behandlingstilbud mens 16 pasienter fikk tilbud fra andre sykehus. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

«Vann forandrer alt»

Årets TV-aksjon er i regi av Kirkens Nødhjelp. Målet er rent vann til verdens befolkning.

...

Søkelys på pensjon

– En bør absolutt tenke på framtida. Det er mye å hente ved å kjenne til muligheter og rettigheter når det gjelder pensjon.

...

Flott Prøysen-feiring

Hundreårsjubilanten Alf Prøysen står seg godt i sitt jubileumsår. Aldri har vel et bedre lag av Prøysen-tolkere vært samlet på samme scene i Sunndal – godt anført av øksendalingen Per Husby.

Elg og metall

Ymse trafikkproblemer.