Gå til sidens hovedinnhold

13 nye smittetilfeller i Kristiansund

Søndag er det påvist 13 nye koronatilfeller i Kristiansund kommune. Nå har kommunen bedt om bistand fra FHIs nasjonale smittesporingsteam.

Av de nye smittetilfellene søndag kan åtte spores tilbake til smitteutbruddet ved Atlanten videregående skole, skriver kommunen i en pressemelding.

Tre av tilfellene kommer fra Equinor-plattformen Heidrun, mens det fortsatt pågår smittesporing for to av smittetilfellene.

– Vi har bedt FHI om bistand til smittesporing av de positive på Heidrun, vår kapasitet strekker rett og slett ikke til, sier kommuneoverlege Askill Sandvik i pressemeldingen.

Kristiansund kommune hevet søndag beredskapen i kommunen til oransje nivå etter flere smittetilfeller både på den videregående skolen og på Heidrun-plattformen. Kommunen har tatt imot flere smittede og et tjuetalls nærkontakter fra plattformen.

Søndag kveld stengte også Burger King-restauranten i Kristiansund etter at det ble påvist smitte hos en ansatt. Restauranten åpner imidlertid igjen mandag morgen med ansatte som ikke er satt i karantene, på jobb.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken