Afrikanske rytmer skapte nye impulser

God deltakelse: Alle barna fikk kinobillett, lue og armbånd som takk for deltakelsen på imPULSE.

God deltakelse: Alle barna fikk kinobillett, lue og armbånd som takk for deltakelsen på imPULSE. Foto:

Av

– Dette var kjempegøy, vi har hatt mange forskjellige aktiviteter, dansa og spilt, men det kunne gjerne vart flere dager, forteller Caroline Haugan og Malak Almahody.

DEL

De to jentene brukte denne helga på imPULSE, et kortkurs som Norges Musikkorpsforbund (NMF) arrangerer, sammen med elleve andre barn for å lære mer om sang, dans, musikk og rytmer i Sunndal kulturskoles lokaler.

Aura Avis besøkte gjengen et par timer før kurset blei avslutta, og entusiasmen er stor. Det som skulle være ei øving, blir til ei miniforestilling for kun et par-tre publikummere, en slags generalprøve før foreldrene skulle få se og høre litt senere.

– Hold på energien, formaner Beret Roksvåg Stølen, som er med som dansekoreograf.

Ikke alltid like enkelt det for gjengen, for hvem er vel vant til å danse mens man spiller kornett eller tverrfløyte? Men på dag to håndterer kursdeltakerne dette usedvanlig godt mens de samtidig skal holde rytmen til de afrikanske tonene.

– Dette er et todagers lavterskeltilbud som alle kan delta på. Vi har en turnéversjon av et kurs som opprinnelig varer i fem dager. Det er flere som får muligheten å delta samtidig som det er mer intenst, sier Stølen, som sammen med Odd Erik Nordberg og Thulani Maluleka har ansvaret for å instruere barna som deltar.

En del av formålet med et slikt intensivkurs, er å rekruttere nye medlemmer til korpsene, men og gi barna lyst til å begynne med sang eller dans på kulturskolen.

Caroline Haugen fra Grøa spiller i Sunndal Ungdomskorps, og syntes det var en fin måte å bruke helga.

– Jeg droppa en telttur sammen med pappa fordi jeg heller vil henge med vennene mine her, smiler hun, og angrer ikke på det valget.

Malak Almamody fra Ålvundeid har fått interesse for korpset etter å ha vært med på imPULSE-helga.

– Ja, det kan hende at jeg har lyst å starte å spille i korpset, men jeg synes det har vært gøy å få lære nye danser og spille på forskjellige instrumenter.

Hun nevner navnet på noen av instrumentene, og ikke alt er like kjent. Det finnes et vell av både blåse- og rytmeinstrumenter. Alle deltakerne har fått prøvd seg på de instrumentene som kurslederne hadde med, alle har fått dansa og sunget. Dette er ei allsidighet som barna synes ikke gjør det kjedelig å lære noe nytt midt i sommerferien.

En viktig del av helga var å øve inn barnesangen «Tyven, tyven» med dans og afrikanske rytmer. Den som har lyst å høre sluttresultatet av det, må vente til NMF legger ut en video klippa sammen av opptak fra hele landet en gang til høsten.

Artikkeltags