Fire personer var tidligere gjort rede for etter at raset rammet.

Like før klokken 22.30 bekreftet Trøndelag politidistrikt at også de siste to personene som var sperret inne i huset, var hentet ut.

– Alle seks personene i huset som ble berørt av ras, er nå gjort rede for og tatt ut av huset, skriver politiet.

– Politiet vil komme tilbake med mer informasjon om tilstand. Politiet vil være til stede ved rasstedet med ressurser utover natten, heter det videre i meldingen.

Tilstand ikke kjent

Tilstanden til de seks er ikke kjent. Til TV 2 sier vaktleder André Lingjerde i 110-sentralen at de ikke har informasjon om skadegrad på de involverte.

Det befant seg folk både like ved og inne i huset da det raset kom. Fire personer ble først gjort rede for, og disse ble ivaretatt av helse, opplyste politiet.

Det tok rundt tre timer fra raset fant sted, til meldingen kom om at alle seks var funnet.

Nødetatene ble varslet i 19.30 fredag kveld. Et cirka 200 meter langt og 20 meter bredt jordras hadde feid med seg deler av et hus på Hennset i Valdøyfjorden i Heim kommune. Bilder fra stedet viser at halvparten av huset er knust av raset.

Vanskelig redningsarbeid

Redningsarbeidet beskrives som vanskelig av redningsleder Andreas Ingsøy overfor Dagbladet.

Under arbeidet, raste det stadig i ytterkantene av rasområdet, og redningsarbeiderne måtte ta forholdsregler.

Store redningsressurser ble sendt til stedet etter at meldingen kom. I tillegg til politi, brannvesen og ambulanse, bisto Hovedredningssentralen Sør-Norge. Det ble sendt droner til området, søk- og redningsgruppen (USAR) og hundeekvipasje var også på vei.

Bygger ny vei

Heim kommune satte krisestab. Beredskapssjefen ble varslet, og geolog er på vei for å gjøre undersøkelser.

Jordras har gått over E39, og veien er stengt på rasstedet, opplyser Vegtrafikksentralen.

Det bygges en ny veistrekning på E39 rett overfor huset som ble tatt av raset. Statens vegvesen sier det er for tidlig å si om veiarbeidet har noen sammenheng med raset, skriver Nettavisen.

Huset som er tatt, er en enebolig. Heim kommune ligger sørvest i Trøndelag på grensen til Møre og Romsdal.