Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsplasser i Sunndal

Det er av stor betydning at området ved den kommunale kaia og deler av «fjordparken» kan benyttes til næringsformål og friområde.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det må være mulig å endre/delregulere friområdet slik at noe av det kan benyttes til næringsformål (utvidet kai/havn) og resterende av området til friområde.

En stor del av friområdet blir ikke benyttet av noen i dag, mens den andre delen fungerer utmerket for gående, syklende og bilparkering ved fjorden for å ha fin utsikt til båtanløp og utover fjorden.

Dessuten er her mange fine sitteplasser for å ta med litt niste og en kopp kaffe.

Badeplass

Det er ikke praktisk mulig å ha en badeplass her for barn og voksne som vil kunne fungere tilfredsstillende. Fjordparken er et veldig fint område med et stort grøntareal, men det er bare det at dette fine grøntarealet ikke blir benyttet.

Man trenger nok sand mellom tærne ved sjøen for å ha nytelsen av å bade, og dette er vel noe nærmere at en ønsker en badestrand.

Derfor har vi jo badestrendene i Ålvundfjord, som før, med utmerkede badeforhold og god plass i sjøen og på land, for store og små.

For de som vil ha seg et ett bad, i voksen alder, så finnes det jo mange svaberg i Sunndal Kommune og omegn.

Styret i Sunndal småbåthavn har satt et forslag for å løse bademulighetene i deres område så en bør gjøre et forsøk å komme til enighet om en plan for utarbeiding av området som inkluderer et badested på Sunndalsøra.

Konklusjon og forslag:

«Sjøområdet ved «FJORDPARKEN» etableres ikke som fremtidig badeplass».

Det er viktig at politikerne i Sunndal slår fast og vedtar dette NÅ.

Reguleringen av friområdet må endres med begrunnelse i at deler av området ikke blir benyttet av noen på Sunndalsøra til friområde i dag, og kan derfor benyttes til næringsformål.

Resterende område er av stor betydning for utfart for alle i Sunndalsøra og må beholdes for alle, som er nevnt ovenfor.

Kommentarer til denne saken