- Dette må vi beklage, overfor lesere, abonnenter og annonsører som blir berørt, sier ansvarlig redaktør i Aura Avis, Ingrid Ellevset.

Det omfattende dataangrepet har lammet produksjonssystemene som vi er avhengige av for å lage papiravisa. Det har vært jobbet intenst for å løse problemene, men en løsning var ikke på plass i tide til at vi får gitt ut avis torsdag. Systemer for publisering av papiravis, annonser og abonnementshåndtering er berørt av angrepet. Når det tikker mot deadline onsdag ettermiddag, må vi erkjenne at vi ikke har noen mulighet for å få produsert avisa når systemene er nede.

Alle abonnenter vil selvsagt bli kreditert for uteblitt avis.

- Abonnenter har også tilgang på alt innhold vi publiserer digitalt. Produksjonen av nettavis går som normalt, og er ikke berørt av dataangrepet, understreker Ellevset.

Løsepengeangrep

Det arbeides nå med å få på plass en ny produksjonsløsning slik at det er mulig å publisere papiraviser igjen.

Samtidig arbeider Amedia med å få oversikt over angrepet. Data- og teknologidirektør i Amedia, Pål Nedregotten, sier at det er et omfattende og slitsomt arbeid med å få tilbake systemene, og at dette kommer til å vare ganske lenge.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet.

– Det er et veldig klassisk løsepenger-virusangrep, der fremmede har tatt seg inn på deler av våre servere, kryptert våre data og lagt igjen et visittkort som typisk leder videre til et krav om løsepenger, sier Nordregrotten til NRK. Han legger til at Amedia ikke kommer til å gå i dialog med hackerne.

Saken er politianmeldt.