[Nettavisen] Når Nettavisen ringer Sørholt er han på sin daglige gåtur langs strendene ved Meloneras i Gran Canaria. Mens solen skinner og det meldes om behagelige 23 grader, forteller Sørholt at familien har funnet seg godt til rette på den spanske ferieøya.

– Det er deilig å bo så enkelt som vi gjør. Livet som hjemmeværende er undervurdert, ler han.

Hadde lyst på forandring

61-åringen var tidligere kjent som luksusmegler, og solgte eiendommer i den dyreste prisklassen i og rundt Oslo. Da han i 2013 havnet i en konflikt med ledelsen i Privatmegleren valgte han å selge meglervirksomheten sin og flytte med familien til Florida.

– Jeg hadde jobbet hver dag i 30 år, og hadde muligheten til å flytte og leve av investeringer. Vi hadde lyst på en forandring og Amerika er jo drømmen for mange, forklarer Sørholt.

Etter å ha bodd mange år på såkalt «green card», valgte de å flytte igjen. Denne gang på grunn av potensielt høye skatteutgifter som innvandrere i USA. I fjor flyttet Sørholt med kona og sine to barn på 13 og 14 år til Gran Canaria, som har hyggelige skatteregler.

– Vi fant et flott hus bare 300 meter fra stranden ved Meloneras. Ungene går på internasjonal skole og har allerede lært seg flytende spansk, forteller den tidligere luksusmegleren.

Spår at mange vil få det tøft

Han bruker mye tid på å følge opp barnas skolegang og gjøre investeringer. For tiden har han fire leiligheter i Oslo og en 250 kvadratmeter stor penthouse-leilighet på Anfi del Mar på Gran Canaria, i tillegg til huset de bor i selv. Hver dag er han innom Finn for å se etter nye investeringer.

– Men jeg sitter litt rolig akkurat nå, på grunn av koronaviruset. Det vil komme en hekkbølge her, og det vil bli en del endringer som vil påvirke oss. Noen vil ikke komme tilbake i jobb, noen vil gå ned i lønn, og mange vil få det tøft. Jeg tror vi vil få flere selgere enn kjøpere i boligmarkedet. Vi går inn i ukjent farvann, sier han.

Sammen med kona Cathrine driver han flere eiendomsselskap under selskapet Residence Holding AS. Selskapet fikk et minusresultat på 6,4 millioner i 2018, uten at det bekymrer Sørholt.

– Det er kun bokføringsteknisk. Selskapene våre går meget bra, framholder han.

Ser man nærmere på regnskapstallene til Residence holding ser man at økonomien i selskapet er god. For 2018 har selskapet bokført 16,6 millioner kroner i i eiendom og nesten 30 millioner i kontanter og bankinnskudd. Samtidig har de bare snaut fire millioner kroner i gjeld.

– Verken jeg eller min kone jobber. Så da er det viktig at pengene jobber for oss, smiler Sørholt.

– Tragedie for mange spanjoler

61-åringen forteller at koronaviruset har satt stort preg på den spanske ferieøya.

– Det har vært portforbud og absolutt alt har vært stengt bortsett fra matbutikker og apotek. En gang ble vi stoppet av politiet fordi vi satt to i samme bil. Isolasjonen har vært tøff. I åtte uker kunne vi bare være hjemme, sier Sørholt og legger til:

– Men vi har heldigvis et nytt fint hus, oppvarmet svømmebasseng og vi kan være ute og grille og kose oss. Vi er privilegerte slik sett, sier han.

Sørholt påpeker at koronaviruset har vært en tragedie for mange spanjoler.

– På turiststeder som Gran Canaria er det spesielt mange som er berørt. Her er det nå bare to hoteller som er åpne, og alle restaurantene har vært stengt. De har virkelig fått se hva turismen betyr. I tillegg er spanjolene veldig sosiale, så det gjør isolasjon spesielt vanskelig, sier han.

Sørholt, som også har tre voksne barn, forteller at familien ikke har noen planer om å flytte hjem til Norge igjen.

– Man skal aldri si aldri. Men kanskje vi heller kjøper et landsted der vi kan samle hele familien når vi er på besøk, smiler han.