(Inderøyningen.no:) Tone Selbo og Tomas Stavrum Fossum kjøpte drømmehuset i Framverran i 2018. Med stor tomt, nærhet til naturen og en flott utsikt over Verrasundet kunne de ikke ha fått det bedre. Siden har de pusset opp bit for bit, med hjertet i huset – kjøkkenet – som det siste, store prosjektet.

Tomas er interiørmesteren

Hele huset bærer preg av at det bor en jeger der. Ned til minste detalj, faktisk. Det er Tomas som er jegeren, og det er også han som har bestemt stilen.

– Jeg har aldri brydd meg spesielt mye om interiør, så dette får Tomas styre. Da ble det selvsagt jaktstil da, men jeg synes han gjennomfører bra, sier Tone og røper at hun er fornøyd med sin «handy man». Tomas innrømmer at han alltid har likt hyttestilen, og i og med at huset ligger så landlig til, så syntes han det var naturlig å trekke naturfølelsen inn i huset.

Har malt hele huset

– Da vi flyttet inn var det mange forskjellige farger her. Ganske grelle farger for så vidt. Her var også et gammelt, hvitt Ikea-kjøkken med lite skap og skuffeplass, forteller paret. Men siden den gang har de brukt tiden flittig. De har malt alle rom, lagt nye gulv, og lille Kristine har fått et nytt og fint soverom. Og gjett hva som pryder veggen der? Jo, en elg i full størrelse! Til og med dynetrekket har viltmotiv. Det har også sengebeskytteren som farmor egenhendig har sydd. De kunstneriske genene hennes har nok dryppet videre på sønnen.

Gikk for åpen løsning

Kjøkkenet startet de med i mai, og forrige uke la de siste hånd på verket.

– Vi startet med å rive ned veggen mellom kjøkken og stue, så det ble litt jobb, innrømmer Tomas smilende. Men resultatet er så absolutt verdt det. Nå har det blitt åpent og moderne. Paret valgte en kjøkkeninnredning fra Kvik med store og romslige skuffer. I tillegg har de bygd inn en øy som samtidig fungerer som romdeler. Fargen på kjøkkeninnredningen er grønn som mosen i skogen.

– Det sto mellom brunt og grønt, men vi angrer ikke, sier Tone og Tomas. Det gjorde de derimot på den veggfargen de prøvde først.

Røft og moderne med stål

– Vi valgte først en lysegrå med grønnskjær, men da den kom på veggen virket den lyseblå, forteller Tone. Nå er veggene malt i en gråbrun, dypere farge som matcher godt med resten av kjøkkenet. Det gjør også den dypbrune benkeplata i heltre eik. Og når paret skulle velge sprutbeskyttelse over kjøkkenbenken, så var de enige om at ikke ville gå for fliser.

– Det var faktisk Tone som kom på ideen at vi skulle bruke stålplate i Corten, forteller Tomas. Den er nemlig ferdig rustet, og har en fin, nesten oransje fargeglød. Tomas jobber med metaller til daglig, så for ham var dette en grei utfordring. De har faktisk valgt å dekke hele veggen med Cortenplate. Den har til og med blitt til topplist på kjøkkeninnredningen.Viltmotiv

– Egentlig skulle skapene gå helt opp til taket, men da vi begynte å montere så vi at det manglet ganske mange centimeter faktisk, sier Tomas. Etter å ha spekulert en stund på problemet valgte han å bruke stålplata, og den helheten han fikk til da er mye bedre enn om skapene hadde gått helt opp som tenkt. Restene av den rustede stålplata har han brukt til en stilig taklampe, og på den har han festet to rådyrskaller til pynt. Kjøkkenet har også fått et innslag av rustfritt stål, i form av en taklampe over øya. Der har han fått skåret ut to rådyrbukker i kamp.

– Den skjuler også en drager vi måtte inn med etter å ha revet veggen, blunker tusenkunstneren lurt, men det er det jo ingen som trenger å vite. Tomas liker også å tilberede den maten han skyter, og derfor valgte paret å montere to stekeovner. Det har de ikke angret på.

Lager det meste selv

Tacosettet står til pynt på benken. Det har han også laget selv, i stål og med elgmotiv. Kjøkkenrullholderen i form av en hare i stål har han også egenhendig lagd, og fruktskåla er rett og slett et gevir han har funnet. Tomas er nemlig en ivrig jeger som jakter på alt bortsett fra fugl. Eller det vi si, han skyter dem også om det kommer noen i hans vei når han er på småviltjakt. Treffsikker er han også. Det forteller utstoppa dyr, gevirer og skaller sin egen historie om. Tomas synes det er artig å ha noe ingen andre har, og ekstra artig er det selvsagt når han har lagd så mye av det selv. Han har store planer for huset i framtida, blant annet når det gjelder utbygging, men det får vente. Nå er jakta i gang, og Tomas jakter på nye trofeer.