Tid for hytte

På jakt etter hytte, hyttemøbler elle hytteutstyr? Da er Lillstrøm stedet neste helg.

På jakt etter hytte, hyttemøbler elle hytteutstyr? Da er Lillstrøm stedet neste helg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du på jakt etter hytte, hyttemøbler eller hytteutstyr? Da bør du besøke Norges Varemesse om en uke.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

22. mars åpner nemlig landets største hyttemesse på Lillestrøm, og erfaringsmessig kommer folk til å valfarte dit fra hele landet.

– Interessen for årets hyttemesse på Norges Varemesse, overgår fjorårets på alle måter. Jeg kan ikke tolke dette annerledes enn at det er optimisme så å si over alt i bransjen, sier Tore Bjørnstad som står i spissen for Hytte2012.

Etter at fjorårets messe ble utsolgt for plass ganske tidlig, sørget arrangøren i år for å ha vesentlig flere kvadratmeter til disposisjon.

Rundt 200 bedrifter fra nær sagt alle kanter av landet holder nå på med de siste forberedelser til hyttefestdagene.

Hit kommer de store og toneangivende virksomhetene i det norske hyttemarkedet, så vel som de mindre og nisjepregede.

– Årets messe vil oppvise stor bredde, og jeg tror ikke det produkt eller det behov finnes som ikke utstillerne våre vil kunne matche, sier Bjørnstad, som er veldig fornøyd med at de store aktørene i norsk hytteliv satser på Hytte2012.

Publikum har mye interessant å se fram til, mener hyttegeneralen. I tillegg til de mange utstillingene, er det nemlig lagt opp til en rekke produktdemonstrasjoner og faglige foredrag.

– Den norske hyttebransjen er i særlig grad bærer av norsk bygningstradisjon og håndverk. Det gjenspeiler seg i så å si alle norskproduserte hytter, men kanskje i særlig grad i laftekunsten. På Hytte2012 kommer publikum til å få se lafteeksperter svinge øksa, hogge, spikke og bygge ferdig et uthus som skal stå ferdig i løpet av messedagene. Også tradisjonshåndverk som skigardbygging kan publikum bevitne.

– Men du frister vel med mer enn bare trauste innslag som dette?

– Publikum kommer på messene våre først og fremst for å orientere seg, studere produktene, lete etter gode tilbud og snakke med fagfolkene. Men mange søker ideer og inspirasjon ut over dette. Denne gang lager derfor et demonstrasjonsområde for ulike publikumsrettede aktiviteter. Eksperter på temaer som er aktuelle for hyttefolk, vil holde foredrag og svare på spørsmål fra publikum, forteller Bjørnstad.

Hyttemessen faller i år sammen med Sjøen for alle, som også holder til på Norges Varemesse. Hytte-, båt- og friluftsliv er tre interesser som appellerer sterkt til oss nordmenn.

Kombinasjonen med Sjøen for alle er derfor positiv på flere måter, mener Bjørnstad.

– Vi er jo et «både-og-folk» som har hytte så vel som båt, og derfor tror jeg titusener vil oppleve det perfekt å kunne hente stimulans på begge utstillingene, sier han.

Messene er ikke helt parallelle. Sjøen for alle åpner to dager før Hytte2012. Alle båtentusiaster som også har tenkt seg på hyttemessen, må derfor velge besøksdagene fra 22. mars til og med den 25. mars. (ANB)

Artikkeltags