Sunndal Golfklubb gjennomførte sist helg sitt årlige klubbmesterskap. Ni hull ble spilt på ettermiddagen fredag 16. august i et flott sommervær.

På lørdagen var det en full golfrunde med 18 hull. Etter fredagens ni hull skilte det seg ut to spillere, brødrene Petter og Rune Nikolaisen, som begge hadde brukt 30 slag. Resten av gjengen lå fra 37 slag og mer.

Da det skulle spilles lørdag ble det noe mer nervøsitet blant de tolv deltakerne på grunn av noen skikkelige vindkast som kan påvirke ballbanen mye for en liten golfball.

Brødreduell

I begynnelsen av lørdagens spill var det Rune som spilte best, og dro litt fra lillebroren Petter. Men Petter ville det annerledes, og etter elleve spilte hull var de igjen helt likt.

Hele resten av feltet holdt seg fortsatt på god avstand etter de to brødrene. Det var bare Erik Nordvik, som ble nummer tre, og John Gammelsæter som klarte og holde sånn noenlunde følge, men utgangspunktet fra fredag var for dårlig.

Avgjørende

Avgjørelsen i brødreduellen faller på banens hull 14. Det er et hull som måler 175 meter fra utslaget til hullet. Her slo Petter et skjevt slag fra utslagsstedet og måtte bruke fem slag (dobbelbogey), mens Rune traff direkte på greenen og kunne notere bare to slag (birdie) på sitt scorekort.

Nå måtte Petter egentlig håpe at storebror skulle gjøre en feil på gjenstående fire hullene. Rune gjorde ingen feil, og det var bare å gratulere med hans femte klubbmesterskap på rad.

John Gammelsæter vant seniorklassen.