Det var et fortellerteater med musikk og sang. Det klarte de meget godt og mine bilder fra den gang jeg leste boken, harmonerte så bra med det de presterte. Det var lett å se at publikummet trivdes under framføringen.

Trøndernes seilas til Lofoten for å fiske skrei og deres slit med og mot havet. Bli akseptert av nordlendingene og kampen mot de store dampbåtene, som ville ha Trollfjorden for seg selv. Denne kampen er like aktuell i dag som den gang. Forskjellen er nok at de med de store båtene og rike eierne, er de som vinner.

Når teaterstykket kommer til slaget fiskeren tok i Trollfjorden og publikummet i Naustet sitter helt frempå stolene, ja da lever vi oss helt inn i Tore Granås sin fortellerkunst, samt en dyp lyd fra piano og en hissig cello. Skildringen av folkene som han Pinadø og Kristaver Myran, blir så riktig tolket, i allefall etter mine tanker om den boken til Johan Bojer og som ble illustrert av surnadalingen Kåre Espolin Johansen. Er det noen som ikke har lest boken, om folk med meninger og mot. Med natur så fin og grusom.