Våkne besøkende i Alti-senteret vil denne uka ha lagt merke til den store utstillingen av ulike kunstverk ute på torget. 33 ulike verker skal nå auksjoneres bort til inntekt for spleisen som skal dekke kreftbehandling i Tyskland for Roger Husby. Som Aura Avis tidligere har skrevet om, er Husby for andre gang rammet kreft og denne gangen er kreftformen ikke mulig å behandle med de tilbudene man får i Norge. I Tyskland finnes det alternativ, men denne dekkes ikke av det norske helsevesenet og dermed er det startet en spleis for å hjelpe Husby med det økonomiske løftet en slik behandling vil være.

Etter at Spleisen ble omtalt før jul, tok Pamela Guldenhaupt kontakt med initiativtaker Roger Furu med ønske om å donere et maleri til inntekt for spleisen.

– Da ble ideen om en kunstauksjon født og dermed var det bare å gå all in, smiler Furu.

Bredt uttrykk

Og all in har han virkelig gått, Roger Furu. Det ene donerte maleriet, har fått selskap av 32 andre verk, de aller fleste signert lokale kunstnere.

– Ja, her finner du alt fra Åse Lyng til mitt 15 år gamle fadderbarn fra Surnadal.

Her finner du bildene som auksjoneres bort. De første budene kom allerede tirsdag kveld, rett etter at auksjonen ble lagt ut.

Furu har fått hjelp av Hilde Furre til å nå medlemmene i kunstlaget med forespørsel om å være med på auksjonen, i tillegg til at han selv har kontaktet enkeltpersoner med forespørsler. Responsen har vært god og underveis har det til og med kommet med bidrag fra folk som har hørt om auksjonen.

– Utflyttet sunndaling Kjell Ross Jensen tok kontakt og ville ha adressa mi. Han sendte fire akvareller fra Stavanger for å støtte saken.

Og et kjapt blikk på utstillingen viser at her er det noe for enhver smak: Maleri, litografi, foto, tegning og akvarell i ulike stiler henger side om side med et Nordmørsåkle og et antrekk strikkaklær.

– Rita på Life kom med strikkagenseren da vi holdt på å rigge til her, smiler Furu.

Avsluttes med live auksjon i Alti

Kunstverkene vil være utstilt i senteret de neste par ukene, før det arrangeres en auksjon i senteret som finale. Til denne finalen er det også ønskelig at åkleet og strikkagenseren får selskap av flere husflidsprodukter.

– Så hvis noen vil donere strikkaplagg eller annet håndarbeid, er det bare å ta kontakt, sier Furu.

For den som ønsker å by på kunsten, tas det imot bud både på nettsiden www.roger-vil-leve.no og direkte til Roger Furu på telefon 97181045. Budene som registreres i forkant av auksjonen i senteret, står fram til auksjonen avrundes i Alti.

Organisering av auksjon og utstilling, krever litt innsats, men Furu har tatt oppgaven på strak arm.

– Det er litt orging med det, men jeg gjør det med glede. Man må gjøre det man kan for å hjelpe. Jeg er takknemlig til Alti og Pål Kristoffersen som lar meg stille ut her og til kunstlaget for lån av staffeli, konkluderer Furu med et smil.

Se alle bildene som auksjoneres bort her.