Dette er Møre og Romsdals koronaforsetter

Mange i Møre og Romsdal har planer om å leve et sunnere liv etter koronatiden. (Illustrasjon)

Mange i Møre og Romsdal har planer om å leve et sunnere liv etter koronatiden. (Illustrasjon)

Over 40 prosent av Møre og Romsdals befolkning spiste mer og trente mindre med all innetiden, stengte treningssentre og andre koronatiltak. Samtidig har de fleste satt seg «koronaforsett» for når landet gjenåpnes.

DEL

Korona-situasjonen har hatt en betydelig innvirkning på trenings- og kostholdsvanene våre, ifølge en spørreundersøkelse utført i begynnelsen av mai av YouGov for Herbalife Nutrition.

– Det er tydelig at den spesielle situasjonen med restriksjoner fra myndighetene har påvirket oss, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition i en pressemelding, og legger til:

– 4 av 10 i Møre og Romsdal oppgir at de tillatte seg mer kos i disse spesielle tidene, som for eksempel et glass vin eller snacks om kvelden. I tillegg begynte 1 av 5 å kjedespise. Det er veldig forståelig, samtidig som det er på tide å tenke over hvilke vaner vi ønsker å ha når alt dette er over.

Sofagrisen synker dypere ned i sofaen

Det er også en god del mennesker i Møre og Romsdal som har bedret kostholdet og treningsvanene sine som følge av korona, men Bergmann mener det er viktig å få fram nyansene i dette.

– 33 prosent av Møre og Romsdals befolkning trente mer, og 20 prosent spiste sunnere som følge av den ekstraordinære tiden. Det er bra, men det er viktig å presisere at dette hovedsakelig gjelder de som var aktive i utgangspunktet. De som allerede trener har trent mer og spist sunnere gjennom denne tiden, mens de mest inaktive av oss gjerne har forblitt inaktive, forklarer Bergmann.

Snart skal halve kongeriket trene mer

Etter korona-tiden ønsker 65 prosent av innbyggerne i fylket å endre trenings- og kostholdsvanene sine.

– Det er ikke småting de skal i gang med i Møre og Romsdal når kongeriket åpnes igjen. Halvparten mener de skal begynne å trene oftere, trene på nye tider eller gå på flere turer. Dessuten skal 1 av 4 lage sunnere måltider eller spise sunnere snacks, forteller Bergmann.

Flere i fylket ønsker også å benytte tiden etter korona til å spise frokost oftere og trene mer med folk de vanligvis ikke trener sammen med.

– Det er bra at så mange har lyst å satse på fysisk aktivitet og kosthold etter hvert som restriksjonene fjernes. Det er imidlertid viktig å sette seg realistiske mål, og derfor er jeg glad for å se at spaserturer er det mest populære løftet, smiler Bergmann.

Ingen stor framtid for online trening

Ifølge den landsdekkende Herbalife Nutrition-undersøkelsen er det kun tre prosent av Møre og Romsdals befolkning som ønsker å bedrive mer online trening i etterkant av korona.

– Det er lite som tyder på at online trening er den neste oljen. Kun seks prosent av Møre og Romsdals innbyggere har satt i gang med online trening i disse spesielle tidene. Jeg mener at det illustrerer hvor viktig det er å komme seg ut blant folk. Treningspartneren eller joggegruppen din er alfa og omega for motivasjon og trivsel knyttet til din fysiske aktivitet, sier Bergmann og legger til:

– Livet er en maraton, ikke en sprint. Og hvis du bokstavelig talt har lyst å løpe en maraton – eller bare bli i bedre form og føle deg bedre – anbefaler jeg å ta en grundig gjennomgang av vanene dine, å lage en plan og å avtale treningsøkter og sunne måltider med venner og familie.

Innbyggerne i Møre og Romsdal sine mest populære løfter for når restriksjonene fjernes

1. Gå på flere turer (33%)

2. Trene oftere (27%)

3. Lage sunnere måltider (22%)

4. Spise sunnere snacks (11%)

5. Spise sunnere frokost (9%)

Artikkeltags