Elvene hadde jobbet med forberedelsene hele uken. De største klassene rigget restauranten og forvandlet en ordinær gymnastikksal til en koselig kafe. Oppgavene var jevnt fordelt i alle klassene. De yngste var med å tok i mot bestillinger, serverte og ryddet, og gjestene var strålende fornøyd med både maten og servicen.

Vi var på kjøkkenet for å slå av en prat med de som sto for serveringen, Eli Kindsbækken og Odin Nikolai Gammelsæter. De hadde det imidlertid veldig travelt, for det var kø ved disken. Men vi observerte at de gjorde en god jobb.

Vi fikk også snakket med en av ryddeguttene, Olav Kindsbækken. Han syns det var veldig moro å være med å drive kafé, men neste år ønsket han seg en ny jobb, for han hadde vært ryddegutt i fjor også.

Populært åresalg

Ved åre-salget var det kø hele tiden og Malin Knutsen og Helene Hafsås Tjugum, som var ansvarlig for salg av årer, hadde full kontroll. Det var utrolig mange fine gevinster som de hadde fått fra mange, både private og forretninger fra Tingvoll, Sunndal og Kristiansund.

Det var også tippekonkurranse. Her kunne man tippe hvor mange godterier det var et i stappfullt to-liters glass. Og gjett hvem som vant det da? Jo da, det var skolens rektor det, Kari Grete Røkkum Vevang. Hun trodde ikke det var sant da hun fikk overlevert glasset neste morgen. Vi må ta med at hun delte broderlig med elever og kollegaer.

Tilsammen ble det solgt 130 porsjoner med sodd.

Årlig tradisjon

Det er har blitt en årlig tradisjon på skolen å arrangere kafé med salg av mat til inntekt for årets TV-aksjon. I følge gamle artikler vi har funnet var første gangen skolen arrangerte kafé var i 2003. Og det startet med at Aura Avis-journalisten Jan Ødegård startet en aksjon for å bygge et barnehjem på Sri Lanka. Barnekrokens fadderbarn på Sri Lanka het Erangi og det ble naturlig at aksjonen fikk hennes navn, det fikk også skolekafeen, «Kafé Erangi». Inntekten gikk i sin helhet til byggingen av «Barnekroken», et nytt barnehjem for 30 fattige jenter på Sri Lanka.

Etter at barnehjemmet sto ferdig i 2004 har inntekten fra kafeen gått til de årlige TV-aksjonene og i år går det til TV-aksjonen «BARN IKKE BRUD».