(Tidens Krav:) Ada Stolsmo Hegerberg (26) spilte de siste 12 minuttene da Lyon vant 3-0 borte mot svenske Häcken i Champions League tirsdag.

På tribunen satt mamma Gerd, pappa Stein Erik og storesøster Andrine. Det var er sterkt øyeblikk for alle da sunndalingen entret banen.

– Ja, det var emosjonelt, sier mamma Gerd Stolsmo til Tidens Krav.

Og TV-bildene viste at det var sterkt for spilleren selv også. Ada Stolsmo Hegerberg gråt da hun takket fansen etter kampen.

– Det var tårer av glede og takknemlighet for å være tilbake, sier mamma.

Takket på Twitter

Lyon-spissen lot være å snakke med pressen etterpå. I stedet la hun ut en kort melding på Twitter:

– Thank you, everyone.

Dagen for kampen benyttet hun samme sosiale plattform for å takke alle som har støttet henne i den tøffe perioden med opptrening.

– Overwhelmed by the support. @Twitter and social medias might not be the sweetest places at times, but the kindness and empathy the fans and people have given me over the months have meant the world to me. Thank you. Merci. Takk, skrev Stolsmo Hegerberg på sin egen Twitter-konto.

En konto med nesten 100.000 følgere verden over.

Marerittet for 26-åringen startet da hun i januar 2020 ødela et korsbånd i kneet. Siden har fotballspilleren hatt flere tilbakefall, deriblant en stressfraktur i skinnbeinet.

Etter tre operasjoner var hun tilbake i trening for et par uker siden. Og nå er hun altså kampklar og topp motivert for å komme tilbake på samme nivå som før.

Lyon-trener Sonia Bompastor er selvsagt svært glad for å ha superspissen tilbake.

– Mentalt har hun hatt noen tøffe stunder, så vi er bare glade på vegne av henne og hele laget. Jeg tror det var stort for henne å komme inn i dag. Det var emosjonelt, sa Sonia Bompastor til NRK etter kampslutt.

I den andre kampen i Lyons gruppe spilte Bayern München og Benfica 0-0 i Portugal.

Fotballskole

Tidens Krav snakket med Gerd Stolsmo onsdag ettermiddag. Da var hun og ektemannen Stein Erik Hegerberg på vei tilbake til Levika i Ålvundfjord etter å ha kjørt til Gøteborg for å se yngstedatteren spille mot Häcken.

Og kommende lørdag blir det mer fotball. Da er det klart for siste runde med Hegerberg Fotballskole i 2021. 20 jenter fra Guard, Volda, Frei og Elnesvågen skal da trene under ledelsen av familien Stolsmo Hegerberg i Ålvundfjord.

Andrine Hegerberg tar turen fra Oslo for å være med når 15-åringene skal leke med lærkula på fotballskole. 28-åringen har på samme måte som lillesøster vært lenge ute med skade. I januar røk hun korsbåndet.

Midtbanespilleren er klubbløs etter to sesonger i Roma og trener seg opp på Olympiatoppen.

– Klubber i Norge og utlandet har vist interesse, men det er ikke avklart hvor Andrine skal spille når hun blir skadefri, sier Gerd Stolsmo.

Ada Stolsmo Hegerberg

* Alder: 26 år (født 10. juli 1995 i Sunndalsøra).

* Klubb: Lyon.

* Tidligere klubber: Sunndal, Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam.

* A-landskamper/mål for Norge: 65/38.

* Vant både i 2015/16, 2016/17, 2017/18 og 2018/19 mesterligaen med Lyon. Har også bidratt til en lang rekke nasjonale trofeer for den franske storklubben.

* Utmerkelser: Vant i 2016 både Aftenpostens gullmedalje (som første fotballspiller noensinne) og Sportsjournalistenes statuett (som første kvinnelige fotballspiller), i tillegg til UEFA-prisen som årets kvinnelige spiller i Europa 2015-16. I 2018 ble hun tildelt Gullballen som første kvinne. Tildelt BBC-pris som årets spiller i verden 2017 og 2019.

* Debuterte på landslaget som 16-åring i 2011. Spilte fast da Norge vant EM-sølv i Sverige i 2013. Var en av lagets store stjerner under VM-sluttspillet i 2015 og EM-sluttspillet i 2017, som begge fikk skuffende utfall. Deltok ikke i VM i 2019 og har sagt nei til landslagsspill på ubestemt tid.

* Aktuell: Fikk sine første kampminutter siden januar 2020 i Lyons 3-0-seier over svenske Häcken i mesterligaen tirsdag. Skadeavbrekket varte i nesten 21 måneder.