«Hvorfor er du så sur'a? Hvorfor er du så himla irritert?» (sangtekstlinje hentet fra sangen «Så sur da»)

I en travel og stressende hverdag kan det, for både voksne og barn, være lett å glemme smilet og latteren. Vi rusher gjennom ukene, uten å stoppe opp å tenke over gledene i hverdagen. Det er viktig å ta vare på de positive øyeblikkene. Gledene dagen har å by på. Når var forrige gang du skratta godt av noe?

Jeg liker å smile. Jeg liker å le.

Jeg bare elsker det. Og jeg ler og smiler mye.

Jeg føler meg bedre da. Og jeg tror latter og smil er smittsomt. Jeg tror at andre også blir glade hvis jeg er glad.

Dessuten er det sunt å være glad. Du kan til og med smile og le uten å være glad, du kan f.eks bli kilt under foten og le, selv om du er i dårlig humør.

Det er i alle fall ingen tvil om at man blir gladere, og at livet blir bedre hvis man ler mye! Noen forskere sier at man kan bli mer motstandsdyktig mot sykdommer og virus av å le. Man kan også bli i bedre form av å le, og evnen til å lære blir bedre gjennom latter!

Hjertet slår fortere og blodtrykket øker når du ler, men når du er ferdig med å le, er både pulsen og blodtrykket lavere enn før. Musklene, særlig musklene i bryst og mage, arbeider når du ler, men de slapper av ekstra godt etterpå.

Siden latter er sunt, er det kanskje ekstra bra for syke mennesker å le. På noen sykehus i Norge jobber det ikke bare leger og sykepleiere, men også klovner. De som er eksperter på helse, mener at sykehusklovnene kan hjelpe barna med å bli fortere friske. Barna har det kanskje vondt, er lei seg og lengter hjem. Klovnene får barna til å le og tenke på hyggelige og morsomme ting, og det mener ekspertene er sunt for kroppen.

Ta vare på de gode øyeblikkene i livet. Stopp opp av og til, og nyt hverdagen. Kos deg med de du har rundt deg. Og ikke glem – smilet!