I avisen Driva kan man denne uken lese om lokalpolitikerne i Surnadal som tjuvstartet Vårsøghelga med politisk debatt foran høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Noe tilsvarende har jeg ikke hørt snakk om i Sunndal.

Under Øra-festivalen i månedsskiftet juni/juli er det trolig maksimal befolkningssammenkomst på Sunndalsøra. Dette er en ypperlig mulighet for både politikerne og oss innbyggere til å forstå hverandre bedre.

Jeg oppfordrer derfor Sunndal kommune og våre politikere til å arrangere og invitere til en ordstyrt debatt under selve Øra-festivalen. Gjerne utendørs – dersom været tillater det – eller i festival-teltet. Sunndal Rockeklubb vil kunne være en god medarrangør under festivaldagene.

(I beredskap kan amfiet på ungdomsskolen være et alternativ, da Hovshall er Lady Arbuthnott-reservert.)

Formatet er trolig enklest utformet dersom alle listetoppene stiller på vegne av hvert parti.

Dato kan for eksempel være tirsdag 27. juni, siden ingen arrangementer (bortsett fra Ladyen) foreløpig er listet opp på Sunndal kulturhus’ nettsider denne kvelden. Onsdag 28. juni kan på sin side bli et fint debatt-vorspiel før Daniel Kvammen-konserten! En av festivalhelgene kan også være en idé, om debatten avholdes i fornuftig tid den aktuelle dagen. Drikkeenheter burde i alle tilfeller gjøres tilgjengelige for å holde festival-stemningen intakt uten at det blir noe rølpe-stemning av den grunn.

Jeg foreslår også at forhåndsinnsendte bidrag kan tas opp av ordstyrer for å gjøre debatten mer folke-nær og livlig. Andre temaer kan foreslås av partiene selv, men må gjøres tilgjengelige for publikum før debatten sånn at innsendte bidrag passer temaet. ‘’Åpen mikrofon’’ kan også være interessant for å engasjere publikum underveis.

Godt valg er det vel man sier, da!