Det er en lystig gjeng som tar imot Aura Avis på Øran Aktivitetshus. Eplemostposene ligger klare på bordet og gjengen venter bare på at eplene skal bli modne. Så fyres produksjonen opp!

– Men vi trenger epler! Så hvis det er noen som har et epletre eller flere i hagen og ikke bruker eplene selv, vil vi gjerne komme og plukke. Vi er selvsagt forsiktige med trærne, understreker Linn Fjelle Hagen.

Alle slags epler kan brukes i mosten, bare de er modne.

Revet vekk i lynfart

I fjor ble mosten fra Øran revet vekk i lynfart.

– Vi måtte holde av noen poser så vi hadde til julemessa vår, smiler Fjelle Hagen.

Hver eneste centiliter ble revet vekk og tilbakemeldingene var gode.

– Det er ingen tilsetningsstoffer i mosten, dette er et rent produkt.

Og prosessen med å lage mosten er et lagarbeid.

– Noen skjærer, mens jeg liker å bruke kverna og koke og tappe, sier Unni Vangen.

Med mange ulike oppgaver, er det rom for at mange kan bidra og det gjør mosten til et skikkelig Øran-produkt.

Alle som har epletrær de ikke bruker all frukta fra, oppfordres nå om å ta kontakt.

– Ring Øran aktivitetshus så fort de bli modne, så slipper vi å gå på slang, smiler gjengen med eplepressa.