Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om lokalt kraftige vindkast som omfatter også Sunndal og Tingvoll. Det meldes vindkast fra sørvest på opp i 27-33 meter per sekund.

Varselet gjelder for onsdag kveld fra rundt 19-tida og fram til midnatt, da skal det roe seg noe. Vinden vil for det meste være opp mot stiv og sterk kuling. Ifølge NTB er det meldt vind som begynner fra sør og deretter endrer retning til sørvest og vest. De sterkeste vindkastene er ventet i midtre og indre strøk.

- Løse gjenstander kan blåse av gårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger i fjordstrøk og innsjøer, skriver Yr.no om gult farevarsel for vind.

I følge NTB advarer meteorologene også om flomfare i deler av Vestland onsdag og torsdag på grunn av nedbøren. Vannføringen ventes å øke i både små og store bekker og elver. På Sørlandet melder meteorologene om mye regn og vind utover dagen. Her vil vindkastene komme opp i nær 25 meter i sekundet i ytre strøk, noe mindre i indre strøk, ifølge farevarslene. Onsdag ettermiddag og kveld ventes sørvest sterk kuling på kysten og i fjellet, kan hende liten storm både på Sørlandet og på Østlandet. Også her vil vinden minke utover ettermiddagen og kvelden.

Mye vind vil det bli også resten av uka og inn mot helgen, men ikke fullt så mye som på onsdag.