Gå til sidens hovedinnhold

Feirer 1. søndag i advent med julegrantenning som vanlig, men flere arrangementer er avlyst

Både i Sunndal og Tingvoll blir det julegrantenning, men flere arrangementer er avlyst som en følge av koronasituasjonen.

Søndag er det julegrantenning på Øratorget på Sunndalsøra. Det er kulturtjenesten i kommunen som står bak arrangementet. Det blir likevel en annerledes markering, blant annet blir det ingen servering av gløgg og pepperkaker, men det blir musikk. Sunndal Musikkforening stiller opp med julesanger.

Selv om koronasituasjonen ikke tillater servering, så oppfordrer kulturtjenesten folk om å ha med gløgg og pepperkaker i sekken, og kanskje en nissemaske for dem som ønsker det. Ordfører Ståle Refstie kommer for å holde en tale ved julegrantenninga. Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad opplyser ti Aura Avis at han ser positivt på at man ivaretar juletradisjoner slik som tenning av juletre på Øratorget, så lenge man følger smittevernreglene.

Flere arrangementer avlyses

1. søndag i advent har tradisjonelt vært en travel dag på Øratorget. Det blir noe redusert i år. Det blir ingen eldremiddag i Støgu som arrangeres av eldrerådet. Det blir heller ikke Barnas juleverksted på biblioteket.

Også JazzåKorets tradisjonelle julekonsert er avlyst i år.

– JazzåKoret må med stor beklagelse avlyse årets førjulskonsert 1. søndag i advent. Konserten har vært en tradisjon for koret i over 20 år. Vi har øvd til årets konsert siden september og fått med tre flinke jentesolister. Med dagens anbefalinger fra myndighetene blir vi stående for tett og nært til at det er trygt for korets medlemmer, både på øvinger og konsert. Vi ser fram til å synge sammen som kor igjen i løpet av våren 2021 og håper både gamle og nye medlemmer møter opp til øving når vi annonserer oppstart. Vi ønsker vårt trofaste publikum ei fin førjulstid og håper vi sees i 2021, skriver koret i en pressemelding.

Lystog med juletretenning i Tingvoll

Tradisjonen tro blir det julegrantenning også i Tingvoll. Julegrana står klar på Gunnars plass, mens arrangementet starter på Stykkjesflata med oppstart for tog der publikum er oppfordret til å ta med seg lys. Det kan være fakler og det kan være lykter, både med levende lys og batteridrevet lys.

Det er Førskoleforeninga som står bak arrangementet. Thea Sørvik er leder i førskoleforeningen, og forteller om planene for dagen.

– Turen går fra Haugen ned til Gunnars Plass, der julegrana tennes. Tingvoll musikkorps spiller julesanger. Så blir det nisse som deler ut godtepose til barna, men det blir ikke gløgg og pepperkaker på grunn av koronasituasjonen, sier Sørvik.

Hun oppfordrer barna som skal gå til nissen om å huske å holde avstand. Oppfordringen går til alle som møter opp om å følge smittevernreglene. Kommuneoverlege Bjarne Storset er konferert, og han har gitt sitt ja til arrangementer, opplyser Sørvik.

Julegrantenning på Meisingset

1. søndag i advent blir det julegrantenning ved Meisingset Grendahus. På grunn av smittevern blir det kun et utendørs arrangement i år. De starter med å gå nissetog rundt Meisingsetvågen. Tingvoll Musikkorps spiller under arrangementet. Det blir underholdning av elever fra Meisingset Oppvekstsenter, servering av gløgg og pepperkaker og trekning av kjøttlotteriet. Kanskje kommer nissen også? Det er BL Samhold/Meisingset Grendahus og FAU som står bak arrangementet.

Ålvundeid tenner juletreet

Også på Ålvundeid blir det julegrantenning i år, men det skjer ikke på 1. søndag i advent, men tirsdag den 1. desember. Det er Ålvundeid Bygdalag som står for arrangementet. De forteller at det blir julegrantenning på bua på Ålvundeid. Korpset spiller julesanger og det blir servering av gløgg og pepperkaker.

Kommentarer til denne saken