Flere jobber på hjemmekontor igjen

Av

Én av tre arbeidstakere oppgir nå at de hovedsakelig har hjemmekontor. Det er færre enn i mars og april, men flere enn i august.

DEL

Det viser undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion. Til sammen har 21.000 nordmenn fått spørsmålet.

– Vi går inn i høsten med økt smittetrykk og som et rødt koronaland. Det betyr at hjemmekontor igjen er i ferd med å bli det normale for mange, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I mars og april, da de strengeste koronatiltakene var i kraft, oppga nærmere seks av ti at de hovedsakelig hadde hjemmekontor. Siden da har bruken av hjemmekontor falt, men øker nå igjen i september.

I tillegg oppgir 77 prosent av dem som er i arbeid, at de har deltatt på digitale møter under koronaperioden. Her er det store forskjeller i oppfatningen av hvor effektive møtene er. 37 prosent mener digitale møter er mer effektive enn fysiske møter, 33 prosent mener de er mindre effektive, og 24 prosent mener de er like effektive.

De under 30 år oppgir i størst grad at de digitale møtene er mindre effektive, mens de i 40-årene og folk i Nord-Norge oppgir at møtene er mer effektive.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken