«For meg vil det bli helt meningsløst hvis Sunndal kommune bruker så mye som en eneste krone på sherpatrapp»

Vinnu: Her bø det ikke komme noen trapp, mener artikkelforfatteren.

Vinnu: Her bø det ikke komme noen trapp, mener artikkelforfatteren.

Av
DEL

LeserbrevIfølge oppslag i lokalpressen ser det ut for meg at det går en «vekkelsesvind» over Sunndals samfunnet, alle vil ha den såkalte sherpatrappa koste hva det koste vil. Det blir til og med muligheter for enkeltpersoner å kunne kjøpe seg et trinn. «Trinnet mitt, oppkalt etter meg».

Det bør ikke være noen stor overraskelse at Mr. Vetti mener at denne sherpatrappen har et stort potensial. Mr. Vetti skal jo selge et produkt og driver business.

I presentasjonen Ole Magne Ansnes hadde for våre politikere ble det hevdet at Mr. Vetti mente at det var et potensial på 150.000 turister d. v.s. 1 700 personer pr. dag eller 20–25 turistbusser pr. dag hvis vi bruker mai, juni og juli månedene.

Bare for en ukes tid siden ble det via den lokale pressen informert fra Sunndal kommune at de ikke ville vedlikeholde Håsenbanene lenger. Det ble for kostbart. For meg vil det bli helt meningsløst hvis Sunndal kommune bruker så mye som en eneste krone på sherpatrapp, men vil ikke vedlikeholde banene på Håsen slik at våre barn og unge kan ha gode treningsforhold på grønt gress også i framtiden slik som jeg hadde.

Oppfordrer de av dere som tenker å kjøpe seg et eller flere trinn i den såkalte sherpatrappen om heller å gi et bidrag slik at Håsenbanene kan bestå/vedlikeholdes eller støtte andre frivillige lag i Sunndal kommune

Våre lokale Møremusikere er også under et press for tiden, de er sikkert også åpne for å kunne motta et bidrag slik at de kan drive videre med det gode arbeidet de gjør. I denne saken har også våre lokale politikere signalisert at det er vilje til å finne en løsning. Meget bra.

Hvis det er noen i det lokale næringslivet som vurderer å bidra økonomisk til den såkalte sherpatrappen håper jeg dere heller vurderer å bidra til å legge forholdene til rette for oppvoksende generasjoner slik at idrett/frivillige lag/kultur kan blomstre her på Sunndalsøra.

Når det gjelder økonomi leser jeg at det antydes at første byggetrinn vil koste fem til sju millioner og et trinn prissettes til kr 2.000 og da får du ditt navn på trinnet. Håper at Ole Magne Ansnes har tatt en sjekk med de i Norge som allerede har bygd seg en Sherpatrapp angående økonomi og hva dette reelt har kostet og ikke ønsketenkning. I Bergen når de skulle bygge Sherpatrapp opp til Ulriken solgte de også trinn, her var prisen kr 5.000 pr. trinn og du måtte plusse på 100.000 skulle du få en logoplakett på trinnet. På Sunndalstrappa er det «billigsalg». Byggingen opp til Ulriken begynte i 2016 og ble ferdig i 2019 og her rant det ut millioner før de endelig ble ferdige. Hvordan kan det bli så mye billigere her? På Vinnu planlegges det jo for Norges lengste Sherpatrapp så dette blir dyrt veldig dyrt, skal jeg tippe så snakker vi opp mot 20–25 millioner og kanskje enda mere før de er ferdige.

Den såkalte vennegruppen legger opp til en folkevandring opp mot 1.500 personer pr. dag både helg og hverdag i dette begrensede område. Dette setter området under ekstremt stort press og det vil miste sin særegenhet/idyll slik der fremstår nå.

Ser at noen av vennegruppen er ansatte i Sunndal kommune og regner selvsagt med at jobben de utfører for den såkalte Sherpatrappen blir utført på fritiden.

Det forundrer meg at noen ikke kan se uberørt unik natur uten at det skal kommersialiseres med taubane, steintrapp, tog, heis e.l.

Erfaringer fra andre liknende attraksjoner er at det blir forsøpling med avføring/ klossetpapir etc etc.

Personlig håper jeg inderlig at den såkalte sherpatrappen ikke blir realisert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags