Etter en hektisk dag torsdag, nådde Gyda toppen torsdag ettermiddag og meterologene erklærte ekstremværet for over torsdag kveld. Det skriver Sunndal kommune i en pressemelding.

NVE melder likevel om at det fortsatt er stor fare for jordras og utglidninger i dag på grunn av alt regnet som har vært.

Sunndal kommunes mannskaper var i aktivitet med ulike hendelser torsdag kveld, men etter at regnet roet seg og gikk over i sludd og snø har det vært en relativt rolig natt, til tross for sterk vind.

En kort oppdatering fredag morgen

I Øksendal var entreprenør på plass i Brekklykkjo i natt for å holder kontroll på vannet, og bekken er nå mindre. Vegen opp til Brekklykkjo er ødelagt, og det jobbes nå med å reparere skadene. Usmavegen har også noen vannskader, men er åpen. Fylkesvegen er åpen.

Kommunen følger opp området rundt der jordras gikk over fylkesvegen i Øksendal torsdag kveld.

For Flåvegen er status uendret. Sunndal kommune vil ta en befaring i dagslys og gjøre en vurdering.

Smisetvegen er åpnet igjen.

I Virumdalen utbedres utgravd vei ved Dalsbø, men vegen er åpen.

Mest kritisk fredag morgen er det i øvre del av Sunndal og i fjellgardene. Fylkesveg 6142 Fjellgardsvegen ble stengt torsdag kveld på grunn av ras. I tillegg ble det strømbrudd i området. Sunndal Energi er i gang med å lokalisere årsakene til dette, og melder fredag morgen at det er flere trær over linjen ved Børstølen. Omfanget er såpass stort at det vil ta noe tid å fjerne trær og skjøte tråden. 10-15 husstander og 290 hytter er uten strøm. Geologer vil vurdere raset over Fjellgardsvegen i løpet av dagen.

Kommunen følger fredag opp med befaring og vurdering av vannskader og ødeleggelser flere steder i kommunen, med tanke på hvordan gjenopprettingsarbeidet kan gripes an.