Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt er stor fare for jordras og utglidninger - mest kritisk er det i øvre del av Sunndal og i fjellgardene

Sunndal kommune melder fredag morgen at de har hatt mannskaper ute torsdag kveld. Fylkesveg 6142 Fjellgardsvegen ble stengt på grunn av ras.

Etter en hektisk dag torsdag, nådde Gyda toppen torsdag ettermiddag og meterologene erklærte ekstremværet for over torsdag kveld. Det skriver Sunndal kommune i en pressemelding.

NVE melder likevel om at det fortsatt er stor fare for jordras og utglidninger i dag på grunn av alt regnet som har vært.

Sunndal kommunes mannskaper var i aktivitet med ulike hendelser torsdag kveld, men etter at regnet roet seg og gikk over i sludd og snø har det vært en relativt rolig natt, til tross for sterk vind.

En kort oppdatering fredag morgen

I Øksendal var entreprenør på plass i Brekklykkjo i natt for å holder kontroll på vannet, og bekken er nå mindre. Vegen opp til Brekklykkjo er ødelagt, og det jobbes nå med å reparere skadene. Usmavegen har også noen vannskader, men er åpen. Fylkesvegen er åpen.

Kommunen følger opp området rundt der jordras gikk over fylkesvegen i Øksendal torsdag kveld.

For Flåvegen er status uendret. Sunndal kommune vil ta en befaring i dagslys og gjøre en vurdering.

Smisetvegen er åpnet igjen.

I Virumdalen utbedres utgravd vei ved Dalsbø, men vegen er åpen.

Mest kritisk fredag morgen er det i øvre del av Sunndal og i fjellgardene. Fylkesveg 6142 Fjellgardsvegen ble stengt torsdag kveld på grunn av ras. I tillegg ble det strømbrudd i området. Sunndal Energi er i gang med å lokalisere årsakene til dette, og melder fredag morgen at det er flere trær over linjen ved Børstølen. Omfanget er såpass stort at det vil ta noe tid å fjerne trær og skjøte tråden. 10-15 husstander og 290 hytter er uten strøm. Geologer vil vurdere raset over Fjellgardsvegen i løpet av dagen.

Kommunen følger fredag opp med befaring og vurdering av vannskader og ødeleggelser flere steder i kommunen, med tanke på hvordan gjenopprettingsarbeidet kan gripes an.

Kommentarer til denne saken