Aura Avis sender Sunndals hjemmekamper på nett

Filming: Gjøri Dalsbø (t.v.) og Rebecka Torvik skal bytte på å filme Sunndal Fotball herrer sine hjemmekamper på Sande stadion. Først ute er Rebecka Torvik i lørdagens kamp.

Filming: Gjøri Dalsbø (t.v.) og Rebecka Torvik skal bytte på å filme Sunndal Fotball herrer sine hjemmekamper på Sande stadion. Først ute er Rebecka Torvik i lørdagens kamp.

Denne sesongen kan du se seriekamper til Sunndal IL fotball herrer hos Aura Avis. Vi skal selv filme hjemmekampene, og du finner dem på vår nettavis, auraavis.no.

DEL

Det er mediehuset Amedia som har kjøpt rettighetene til kampene i 3. divisjon fotball for herrer. Aura Avis skal sende hjemmekampene til Sunndal fotball direkte. Hvis andre aviser sender sine hjemmekamper der Sunndal spiller, så skal vi også sende dem. For å kunne se kampene må man ha digitalt abonnement på Aura Avis.

Amedia har en nettside direktesport.no, der man også kan se en rekke andre idrettsarrangementer på samme abonnementet.

Et crew på tre

Det er Aura Avis som skal filme seriekampene på Sande stadion. For å få til det har Aura Avis satt sammen et crew på tre personer, to som skal bytte på å filme, og en som kommenterer kampene.

De som filmer for Aura Avis er Gjøri Dalsbø fra Ålvundeid, for tiden student på medielinja på Høgskolen i Volda. Den andre er Rebecka Torvik fra Opdøl i Sunndal, for tiden elev ved medielinja på Tingvoll vidaregåande skole.

Deres oppgave innebærer å holde rede på alt det tekniske arbeidet med å sette opp et filmstudio som kan sende en livestream av kampene slik at de kan bli sett over hele landet. Og hovedtyngden av oppgaven deres er å kjøre kamera under kampene.

Kampene blir sendt direkte, men etter kampslutt vil de i sin helhet bli lastet opp og gjort tilgjengelig for ettertiden.

Den tredje personen i crewet er Johan Sæther fra Sunndalsøra. Han er vår kommentator. Han skal sørge for å holde seerne oppdatert på det som skjer på banen.

For første gang

Fotball og livestreaming er et satsingsområde for Amedia, og på Nordmøre er det de to avisene Aura Avis og Tidens Krav som er sammen om å dra lasset. Det er Tidens Krav som stiller med alt senderutstyret, og Aura Avis som stiller med filmere og kommentator.

Sunndal Fotball herrer åpner serien på Sande stadion mot Eidsvold Turn nå på lørdag 13. april. Kampstart er klokka 16. Da er det bare å benke seg foran TV eller pc-en og se kampen live på www.auraavis.no eller www.direktesport.no.

Hvordan man kan logge inn for å se kampen om man ikke allerede er abonnent, kan man finne ut ved å besøke når nettside.


Artikkeltags