Hvem er best på frivillighet i Møre og Romsdal? Nominer din favoritt

Torbjørn Sund fra Gjøvik er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT.

Torbjørn Sund fra Gjøvik er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL
Svært mange av sommerens aktiviteter drives på dugnad. Frivillighet Norge vil høre hvem du mener gjør en ekstraordinær frivillig innsats i ditt nærområde!

Mens andre har fri, står noen på hodet i det som er høysesong for festivaler, leirer, spel og fritidsaktiviteter. Tusenvis av frivillige stiller opp i Møre og Romsdal i sommerferien.

– Sommeren går ikke rundt uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

– Bare tenk på alle som stiller opp på Moldejazz og Sommerfesten på Giske, eller de som sikrer turister på Trolltunga, går solpatrulje med Kreftforeningen, eller vertene på DNT sine hytter. Folk som gir av sin fritid, er lokalsamfunnenes helter, fortsetter Johnsen.

Også bra for de frivillige

Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for de som gjør en frivillig innsats.

– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir oss alle gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Vil sette pris på ekstraordinær innsats

Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte frem med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin innsats.

– Vi vil gi frivilligheten et ansikt. Mange nominerte er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Johnsen.

Hvem får årets pris?

Frivillighetsprisen skal gå til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge og Norsk Tipping. Prisen deles i 2018 ut for 24. gang.

Nominer din favoritt på frivillighetensdag.no.

Artikkeltags