Gå til sidens hovedinnhold

Frp, Ap og Sp får alle to mandater i Møre og Romsdal – Frp størst

Frp, Ap og Sp får alle to mandater i Møre og Romsdal. Frp blir valgdistriktets største parti.

98,4 prosent av stemmene fra området er telt opp. Etter at to tellinger er gjennomført, sendes alt valgmateriell til valgoppgjør. Oppgjøret tar som regel rundt to uker å fullføre. Nå ser det ut som om mandatfordelingen fra valgdistriktet blir slik, med endring fra forrige stortingsvalg i parentes:

Ap 2 (uendret), Sp 2 (1), Frp 2 (uendret), SV 1 (1) og Høyre 1 (-2).

Om stemmefordelingen forblir som den er i Møre og Romsdal, vil 49 år gamle Geir Inge Lien (Sp) så vidt beholde en plass på Stortinget, og 28 år gamle Vetle Wang Soleim (Høyre) vil akkurat gå glipp av et mandat. Blant kandidatene som nå ligger an til å få stortingsplass for Møre og Romsdal valgdistrikt, satt følgende ikke på Stortinget i forrige periode:

48 år gamle Per Vidar Kjølmoen (Ap), 25 år gamle Åse Kristin Ask Bakke (Ap), 60 år gamle Birgit Oline Kjerstad (SV), 49 år gamle Geir Inge Lien (Sp) og 53 år gamle Frank Edvard Sve (Frp).

Klokken 23.56 var 97,8 prosent av avgitte stemmer i distriktet telt opp. I tillegg har Sp grunn til å feire i området, da de har en økning på 4,7 prosentpoeng sammenlignet med resultatet for fire år siden.

Verre er det for Høyre, som har en nedgang på 7,3 prosentpoeng.

Levert av NTBs automatiserte artikkeltjeneste.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken