Krabaten kom fra Nils Fløystad og ble godt tatt imot. Også hos de to kopplammene, den deler husvære med under løetrappa i Tingvoll økopark.

Vesle geita er full av tillit og utrolig glad når Jakob Woelfert kommer innom med flaska. Den er et koppkje, rett og slett. Og aldeles uten navn. Og det er jo synd å møte verden navnlaus der så mange mennesker er innom for å hilse på. Så hva skal geita hete?

Navneforslag

Har du ett eller flere gode forslag, er det å klikke deg inn på økoparkens facebook-side og skrive det ned. Gjerne så snart som mulig, da det ikke ligger så langt fram i tid hvem som blir valgt ut og dermed vinner en dagsbillett til en innholdsrik dag.

De to lammene styrter til når geita får flaske. De får fortsatt flaskemelk, mens navnlausingen har gått over til vatn. Han får flaske siden han blir sjalu på de to som fortsatt flaskes opp på melk.

– Når alle får av flaske, da er alle fornøyd, forteller Jakob.

Tilbake til heimplassen

Geita skal tilbake til Fløystad over sommeren kan da kneise stolt over å ha fått seg et høvelig navn. Fram til avreise kan både unger og voksne hilse på geita og de to trøndersauene.

De tre under løetrappa får mye besøk:

– De er veldig tamme og glade i besøk. De vil ha kos, sier Jakob, som har vært sommervert i økoparken også tidligere.

Han har lært geiter kunster, og har tenkt at også denne skal kunne lære noen hundetriks.

– Når den blir vant til meg skal jeg lære den litt hopp og sprett. Den er glad i å klatre, en skikkelig fjellgeit.