– Jeg slutter fordi fødselsattesten ikke lyver. Jeg er alvorlig glad i jobben min, men på ett eller annet tidspunkt må man gi seg, sier Lars Steinar Ansnes.

Ansnes har jobbet i mediene i 43 år, 38 av dem som redaktør. Han begynte som ung journalist i Romsdalsposten i 1977. De siste 24 årene har Ansnes vært ansvarlig redaktør for Aura Avis. På den tiden har det vært en rivende utvikling i avisbransjen, fra å sette avis med blysats på trykkeriet til en digital avishverdag med kontinuerlig deadline.

– Å være redaktør er en livsstil, og man er på jobb hele tiden. Det har vært et liv med omstilling, sier Ansnes.

Styreleder i Aura Avis, Svein Atle Huus, synes det er synd for Aura Avis at Lars Steinar Ansnes slutter.

– Det blir et tomrom å fylle. Ansnes er en solid og faglig dyktig redaktør som er synlig i lokalmiljøet med sin gode penn, sier Huus.

Styrelederen forteller at arbeidet med å finne en ny redaktør begynner snart.

– Ansnes har tatt den digitale avishverdagen på alvor, og det er viktig. Den nye redaktøren skal ta den digitale satsingen videre, og jobbe for en sterk lokalavis for Sunndal og Tingvoll, sier Huus.

Den avtroppende redaktøren har ingen planer om å legge ned pennen. Han har vært med å skrive fem lokalhistoriske bøker til nå. i tillegg skriver han blogg, er musikkinteressert og hobbyfotograf.