Når Sunndal Gla’dans starter opp igjen etter sommerpausen, er det «Rød Duo» fra Batnfjord som sørger for dansemusikken. Duoen består av Karin Harstad og Rolf Silset, og forklarer navnet ganske enkelt med at hun bor på Rød og han har rødt trekkspill.

Karin har sin bakgrunn i blant annet arbeid i Gjemnes kulturskole, og som musiker i pop- og rockeband. Rolf har vært dansemusiker siden 1979, har spilt i tre ulike band og dessuten vært «enmannsorkester» i to år. Han har også spilt for gla’danserne i Støgu tidligere. Da som en av to trekkspillere i «5 Spællmenn». Sammen spiller duoen henholdsvis gitar og trekkspill, og synger. Repertoaret består av danseband- og populærmusikk, gamle og nye slagere, country og gammeldans. «Rød Duo», som har spilt og underholdt sammen i to år, gleder seg til å spille for gla’danserne i Støgu lørdag kveld.

Gleder seg gjør også danserne, som varmet opp med svingom på Savalen hele første helga i september. Den gode deltakelsen der, borger for fullt dansegulv i Kulturhuset på lørdag. Dette er et medlemsarrangement, men det en enkel sak å bli medlem. Det er bare å møte opp!