Gode nyheter, gradvis åpning og en sterk oppfordring fra kriseledelsen i Sunndal

Gradvis åpning: Barnehagene har allerede åpnet gradvis, nå står skoler for tur. Arkiv

Gradvis åpning: Barnehagene har allerede åpnet gradvis, nå står skoler for tur. Arkiv

Fredag morgen møttes kriseledelsen i Sunndal til en gjennomgang av uka. Åpning av barnehagene, forberedelsene til åpning av skole og kulturskole og 17. mai var blant temaene.

DEL

Konklusjonen for de siste dagene er at Sunndal har fått til en gradvis og kontrollert åpning av samfunnet.

Barnehagesjef Mona Reinset melder at åpningen av barnehagene har gått bra. Sol og varme gjorde at det var fint å være mye ute.

- De ansatte var spente og kjente på et stort ansvar for å gjøre alt rett. Når dagen kom var det likevel gjensynsgleden som sto i fokus, sier Reinset.

Omkring to tredjedeler av barnehagebarna i Sunndal har nå hatt sin første uke i barnehagen. Fra mandag ventes det flere.

Frist for å søke permisjon fra barnehagen i mai går ut fredag 24. april.

Skolestart

1.–4. trinn starter på skolen mandag. Foresatte har fått informasjon om smittevernreglene hver enkelt må forholde seg til og de nye rutinene på skolen.

Skoleskyssen vil gå som normalt fra mandag.

Skolefritidsordningen (SFO) vil følge samme åpningstid som barnehagen fra til 13. mai (i første omgang). Det vil si at SFO er åpne 08.00 til 15.30.

– Vi ser fram til åpning, både elever og lærere gleder seg, sier skolesjef i Sunndal, Gerd Anne Bråttvik.

Skolen legger vekt på at elevene skal få leve ut gleden ved å se hverandre igjen og det blir satt av tid til gode samtaler i starten. Ordinær læring står også på planen, men med det vil bli mer uteskole i tiden framover.

Når det gjelder mellomtrinnet og ungdomsskolen er målet at også de skal åpne før sommeren.

Kulturskole

Kulturskolen åpner gradvis mandag 27. april. Alle som har en-til-en-timer eller er en del av en gruppe på maks fem personer kan møte til avtalt tid. Også her gjelder smittevernreglene.

Større grupper må avvente åpning for sine tilbud.

17. mai

17. mai i Sunndal er under planlegging. Det er de ulike område-komiteene som står for hvert sitt opplegg. Sunndal kommune, men kulturtjenesten i spissen, vil legge til rette og være gode samarbeidspartnere.

Folketoget er avlyst. 17. maikomiteene vil komme tilbake med informasjon om de ulike programmene når dagen nærmer seg.

4. mai vil det også komme nye retningslinjer fra sentrale myndigheter om gjennomføringen av 17. mai.

Ta vare – hold avstand

Kriseledelsen har en sterk oppfordring til alle innbyggerne i Sunndal: Dugnaden fortsetter. At vi åpner opp, betyr ikke at vi er tilbake til normalen. God personlig hygiene gjelder. Følg 5/2-regelen som viser til at vi aldri samles mer enn fem personer om gangen og at alle holder to meters avstand.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken