Grunnskolen i Tingvoll åpner gradvis fra mandag

Christina Adelhardt Gregersen.

Christina Adelhardt Gregersen. Foto:

I Tingvoll åpner skolene litt ulikt og gradvis fra mandag 11. mai, men skoleskyss byr på utfordringer. Det sier oppvekstleder i Tingvoll, Christina Adelhardt Gregersen.

DEL

Oppvekstlederen arbeider med å finne gode løsninger i lag med foreldre og videregående som bruker de samme bussene.

- Lærerne og lederne står på og gjør en stor innsats for å finne gode løsninger, så barna kan komme tilbake på skolen, sier Adelhardt Gregersen.

Foresatte vil få informasjon om neste ukes tilbud til sine barn. Under kan du lese brevet:

Informasjon til foreldre med barn i Tingvollskolene

Fredag 8. mai 2020

Fra 11. mai åpner vi gradvis opp for at elevene våre på 5-10 trinn kan komme tilbake på skolen og det gleder vi oss til. Dere foreldre har i mange uker tatt et mye større ansvar for å følge opp skolegangen til egne barn enn vanlig. Det er vi takknemlige for.

Det er nå trygt for barna å komme i skole igjen og de tre viktigste elementene i å begrense smitten er fortsatt disse:

- Ingen syke barn og voksne skal komme i skolen

- Renslighet; håndvask og ekstra renhold på skolene

- God avstand mellom folk

Vi har både personale, rom og renhold på plass for å kunne ta imot alle barn. Men vi må åpne ulikt og gradvis fra skole til skole, på grunn av begrenset kapasitet på skoleskyssen. Barna kan bare sitte på annet hver sete ifølge smittevernsveilederen.

Derfor vil skolene i løpet av neste uke undersøke hvilke foreldre som har/ikke har mulighet for selv å ta ansvar for å skysse egne barn (og evt. en venn) til og/eller fra skolen. Jo flere foreldre som bidrar jo flere dager kan skolene åpne opp igjen. Vi har stor forståelse for at det er utfordrende for dere å få hverdagene til å gå opp, men har tro på at vi sammen med dere skal kunne få til tilnærmet full oppmøte for alle barn så snart som mulig.

Dere får nærmere beskjed fra skolen om hvordan skoletilbudet vil bli for deres barn fremover. Det vil trolig bli noen endringer fra uke til uke før vi har funnet en bærekraftig løsning.

Nyttig informasjon om smittevern og skyss fra Utdanningsdirektoratet:

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/informasjon-til-foreldre/informasjon-til-foreldre-med-barn-i-skolen2/

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken