Aldri før har interessen rundt kvinnelandslaget og Toppserien både kommersielt og mediemessig vært større, og i den neste handlingsplanperioden har NFF målsetting om å styrke kvinneandelen i alle ledd i norsk fotball. Nå er også DNB med på laget gjennom en stor avtale, skriver Norges Fotballforbud i en pressemelding.

Den økende interessen og NFFs ambisjoner gleder Guro Reiten, som er på landslagssamling i Oslo denne uken. Tirsdag er det EM-kvalifiseringskamp mot Wales på Ullevaal.

– Det er veldig gledelig at DNB ønsker å støtte oss på denne måten. Det viser at både vi på landslaget og kvinnefotball generelt blir mer og mer populært, og en sånn avtale er et viktig signal, og vil bety mye for utviklingen til unge jenter også. Vi setter stor pris på interessen og det gir oss ekstra motivasjon og energi til å prestere enda bedre. Nå gleder vi oss til å spille på Ullevaal på tirsdag, der vi forhåpentligvis tar et stort steg nærmere EM-plass, sier Reiten.

Deler samme ambisjon som NFF

DNB er ny samarbeidspartner for kvinnelandslaget og flere kvinnefotballprosjekter i NFF, som trenerprosjektet hvor 11 utvalgte kvinnelige topptrenere blir fulgt tett opp med egen veileder over en periode på fem år.

NFF har som målsetting i den kommende planperioden at kvinner skal være representert med en andel på minst 40 % i styrer (29 % i 2019), 45 % i klubbadministrasjon (39 % i 2019) og 20 % blant trenere (14 % i 2019). En avgjørende faktor for DNBs engasjement i norsk fotball er nettopp at NFF deler en felles ambisjon om likeverd og like muligheter – uavhengig av kjønn.

– DNB har siden i fjor høst jobbet med å tette de økonomiske forskjellene mellom kvinner og menn gjennom initiativet #huninvesterer. Dette engasjementet ønsker vi å overføre til fotballen, og er veldig glade for å spille på lag med Norges største kvinneidrett! Fremover ønsker vi å bidra til at enda flere jenter kommer hele veien til toppen. Vi er også veldig imponert over alt det gode arbeidet som gjøres med trenerprogrammene rundt om i landet – jenter trenger gode forbilder, enten det er idretten, økonomi eller utdanning, sier leder for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten.

Tung satsing på utvikling

Tidligere landslagskaptein og landslagsprofil, Heidi Støre, er i dag seksjonsleder toppklubbutvikling på kvinnesiden i NFF. Fotball er i dag den største jenteidretten i Norge med over 100 000 aktive spillere, og de siste årene har andelen aktive jente- og kvinnespillere økt til cirka 30 prosent (av alle som spiller fotball).

Like viktig er de store satsingsprosjektene som er iverksatt for at jenter skal få likere mulighet til å utvikle seg. Det nevnte topptrenerprosjektet for kvinner, den økonomiske støtten til ansettelse av toppspillerutvikler og utviklingssjef i toppklubbene, er eksempler på nettopp det.

– De siste årene er det sendt ut et entydig og sterkt signal til alle jenter i fotballen: Dere er viktige, og vi satser på dere. Det er ikke bare på i toppen vi ser endringer med flere storklubber på herresiden som nå også satser i Toppserien. De siste fire årene har det også vært over en dobling av antall kvinnelige trenere som tar barnefotballkurs del 1. Fra 538 deltakere i 2015 til 1136 deltakere i 2019. Noe er definitivt i ferd med å skje, og vi er glade for å få enda en stor og tung aktør som samarbeidspartner som vil og ønsker det samme som oss, sier Heidi Støre.