(Landet rundt:) – Jeg vet ikke hvorfor. Jeg har vært med på en del tv-programmer oppgjennom, kanskje folk har slitt med hvor de skal plassere meg? Jeg har ikke følt at folk har hatt helt trua på meg, sier Carina Dahl.

Lørdag måtte Carina Dahl forlate Stjernekamp bare en uke før den store finalen. Før konkurransen begynte, satt Dahl med en følelse av at folk hadde en forutinntatthet om hvem hun er.

– Kommentarfelt har jeg prøvd å unngå, men man ser jo bettingsider og slike ting. Stemmer utenfra gjør noe med stemmene i hodet ditt, så det er lett å begynne å tvile på seg selv. Jeg er glad jeg bet det i meg og lot viljestyrken være sterkere enn andre stemmer. Det er fint at folk har fått være med på denne reisen og blitt kjent med meg på denne måten, sier hun.

Med seg fikk hun den gjeve tredjeplassen.

– Det har vært veldig gøy. Jeg må innrømme at jeg er fryktelig sliten nå. Det har vært altoppslukende med fullt kjør hele uka hver uke. Så jeg kjenner jeg er sliten, men glad og fornøyd.

Ber folk være mer åpensinnet

Tilbakemeldingene har vært massive hver lørdag. Hun har blant annet fått stor hyllest for å vise seg sårbar i beste sendetid på NRK, blant annet da hun fortalte og sang om samlivsbruddet hun gikk gjennom samtidig som hun konkurrerte i Stjernekamp.

– Det at noen gir en tilbakemelding ikke bare på hvordan jeg er på scenen, men også hvordan jeg fremstår som person er viktig for meg. Jeg er heldig som vokste opp uten sosiale medier og kunne satse på hobbyer og interesser uten at alle skulle ha en menig om det. Det kan ikke være lett å være barn i dag, da er det fint å vite at jeg når ut med at man må stå opp for målene sine uten å bukke under for alle andre sine meninger. Det er givende at det når fram, sier hun.

For det er ikke alle tilbakemeldingene som har gitt like god følelse for Dahl. Hun mener vi må begynne å tenke oss mer om før vi gjør oss opp meninger om ting.

– Jeg skjønner at folk gjør seg opp en mening, det gjør sikkert jeg også, men man kan få seg litt mer kunnskap om hva som ligger bak meningene. Jeg tror det er mange som ikke hadde trodd jeg skulle komme langt i Stjernekamp, men hvorfor trodde de ikke det? Det er ikke koselig å høre at noen har måttet bite i seg forutinntattheten sin og sier «jeg trodde ikke du var god, men det er du». Det er vanskelig å ta det som en kompliment, sier hun.

Poenget hennes er at vi må slutte å dømme andre så lett, spesielt uten å egentlig vite.

– Vi må være mer åpensinnet.

Her får Carina tilbakemelding: – For et fyrverkeri

– Shit. Har jeg gjort alt dette?

Tiden i Stjernekamp har bydd på sine utfordringer. Blant annet det nevnte samlivsbruddet og stemmen som forsvant en uke før det var duket for den store operakvelden i konkurransen.

– Jeg er stolt over at jeg turte å gå på den scenen og gjøre noe som jeg nesten stunta. Det ble ikke mye øving den uka, sier hun.

Likevel har hun lørdagskveld etter lørdagskveld fått utfordret seg selv i ulike sjangere. Alt fra hiphop og visesang, en tur innom Vest-Tysklands Eurovision-bidrag, til joik og stadionrock.

– Da jeg røk ut på lørdag viste de meg en recap av hva jeg hadde gjort og da tenkte jeg «shit. Har jeg virkelig gjort alt dette?». Det går så fort at man rekker ikke reflektere over hva som har skjedd, sier hun.

Det er vanskelig å trekke frem et øyeblikk som står seg ut for henne. Vi er innom overveldende tilbakemeldinger fra dommerpanelet, å våkne opp på toppen av strømmelistene dagen etter visesang-sendingen og det å synge «Den fineste chevy'n» foran ekspertdommer Maria Mena.

– Det var skummelt å synge sangen hennes foran henne, men det endte jo godt med stående applaus da, sier hun og ler.

På scenen med pappa

I andre episode var det stadionrock som sto på tapetet, og her hadde Dahl med seg pappa Morten «Diesel» Dahl på scenen. Han er trommeslager og har vært med å grunnlegge bandene TNT og TinDrum. Med pappa på trommer ble det selvsagt en låt av sistnevnte band.

– Det var fryktelig artig å ha med pappa. Det er en sang jeg kunne godt fra før, men jeg har aldri gjort rock før. Tilbakemeldingene den kvelden var kjempefine. Nei, det var rålænt, sier Carina Dahl.

At det var tredjeplassen hun til slutt skulle kassere inn hadde hun ikke trodd selv.

– Jeg vet jeg går all in i alt jeg gjør. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle greie å rappe eller joike, men alt handler om hardt arbeid. Det er lett å føle at man ikke tør gjøre det man har lyst til, men der er bare å gønne på. Jeg har brukt mye tid på å få til dette hver uke, og det er jeg veldig glad for. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme på tredjeplass, sier Dahl.

– Har bættere opplevd mye

Å gå løs på den utfordringen en deltakelse i Stjernekamp er ser hun på som noe utelukkende positivt.

– Du utvikler deg som person. Man blir satt i annerledes situasjoner og treffer så mange sterke mennesker. Jeg tenker egentlig at alle utfordringene man tar i et liv vil være utelukkende selvutviklende, på den ene eller den andre måten.

Stemmen hennes har vært sliten lenge, noe som har ført til at hun ila seg selv forbud mot å snakke i telefonen og hadde snakkestopp mellom fem på ettermiddagen og ni på morgenen. Nå er det arbeid som skal tas igjen, tv-innspillinger som skal gjøres og en turné skal gjennomføres.

– Det blir travelt fremover så det er bare å brette opp ermene, men det er det som er artig. Jeg har drevet for meg selv siden jeg var 19 år, og kan se tilbake på livet og tenke at jeg har bættere opplevd mye. Og det tenker jeg å fortsette med, sier Dahl.