Hegerberg jubler over Reals kvinnesatsing: – Håper de går «all in»

Ada Hegerberg gliser over at Real Madrid nå satser på kvinnefotballen. – Jeg håper de går all inn, sier hun. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ada Hegerberg gliser over at Real Madrid nå satser på kvinnefotballen. – Jeg håper de går all inn, sier hun. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Av

Fotballstorheten Real Madrid presenterte onsdag sitt kvinnelag, da klubben CD Tacon formelt ble en del av Real-familien. – Veldig bra, sier Ada Hegerberg.

DEL

Det skjer etter 118 suksessrike år med satsing på mennene i «Los Galacticos». Ifølge spanske medier er det ventet en ny satsing tilsvarende den som ga det galaktiske kallenavnet og lokket spillere som Zinédine Zidane, Ronaldo og David Beckham til klubben.

Ada Hegerberg og hennes franske klubb Lyon har hatt et godt grep om hegemoniet i kvinnefotballen, men den norske stjernen frykter ikke konkurranse fra Real.

– Det er veldig positivt. Jeg håper de vil investere stabilt over en lang periode, og at de har et langsiktig perspektiv. Dette kan ikke skje over natten. Men det er veldig positivt at den største klubben på herresiden nå investerer i et kvinnelag. Det er slik moderne kvinnefotball bør være, sier Hegerberg.

– Det sender en melding til de andre klubbene. Jeg håper de går «all in», sier Hegerberg.

Tacon, som nå skal spille under navnet Real Madrid Femenino, har allerede begynt å forberede seg før overtakelsen formelt var et faktum. Klubben har signert svenskene Kosovare Asllani og Sofia Jakobsson. Sistnevnte var blant de nominerte til Gullballen i 2019.

Real Madrid var blant de siste storklubbene som ikke hadde et eget kvinnelag, etter at også Barcelona i det siste har tatt opp kampen med de tyske, franske og engelske lagene. Barcelona har blant annet den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen i sin stall.

– Tiden er nå inne til å bygge et lag dere alle kan være veldig stolte av, sier Real Madrid-president Florentino Pérez.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken