Hegerberg ute i lang tid med korsbåndskade

Av

Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) har røket korsbåndet i høyre kne og må opereres.

DEL

Det opplyser spilleren selv via Twitter. Det var VG som først omtalte saken.

– Så, her kommer det. Jeg røk korsbåndet denne helgen. Dette er et tilbakeslag for meg, men jeg skal jobbe meg gjennom dette med all energi jeg har, skriver Hegerberg.

Hennes franske klubb Lyon opplyser på sitt nettsted at Hegerberg skadet høyrekneet under trening. I løpet av de neste dagene vil det bli klart når hun skal opereres.

Samtidig opplyser Lyon at skadeperioden vil være omtrent like lenge som det vanlige for en korsbåndskade. Det vil sannsynligvis holde henne borte fra fotballbanen i minst et halvår.

Hegerberg er Lyons mest målfarlige spiller, og skaden vil svekke lagets sjanse til å ta en femte strake mesterligatittel.

Denne sesongen har Hegerberg scoret 23 mål på 18 kamper for det franske storlaget. 14 av målene er kommet i ligaen. Hun er også tidenes mestscorende spiller i Champions League. Der har hun notert 53 nettkjenninger på 51 kamper.

Fakta om Ada Hegerberg

Dette er fotballspilleren Ada Stolsmo Hegerberg:

* Alder: 24 år (født 10. juli 1995 i Sunndalsøra)

* Klubb: Lyon

* Tidligere klubber: Sunndal, Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam.

* A-landskamper/mål for Norge: 65/38.

* Vant både i 2015/16, 2016/17, 2017/18 og 2018/19 mesterligaen med Lyon. Har også bidratt til en lang rekke nasjonale trofeer for den franske storklubben.

* Utmerkelser: Vant i 2016 både Aftenpostens gullmedalje (som første fotballspiller noensinne) og Sportsjournalistenes statuett (som første kvinnelige fotballspiller), i tillegg til UEFA-prisen som årets kvinnelige spiller i Europa 2015-16. I 2018 ble hun tildelt Gullballen som første kvinne. Tildelt BBC-pris som årets spiller i verden 2017 og 2019.

* Debuterte på landslaget som 16-åring i 2011. Spilte fast da Norge vant EM-sølv i Sverige i 2013. Var en av lagets store stjerner under VM-sluttspillet i 2015 og EM-sluttspillet i 2017, som begge fikk skuffende utfall. Deltok ikke i sommerens VM og har sagt nei til landslagsspill på ubestemt tid.

Aktuell: Har røket korsbåndet i det høyre kneet og er ute av spill i flere måneder.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken