Brannsjef Nils Jørgen Strømsvåg i Straumsnes brannvesen opplyser at vindtrekken stod ut fjorden, og at det dermed var gunstige forhold.

Vogna brant for ned. Det var ikke fare for nærliggende bebyggelse.

– Den er fort nedbrent en campingvogn?

– Ja, de brenner godt vognene. Men det var egentlig ikke noen dramatikk når vinden sto slik den gjorde. Men hadde den stått andre veien, kunne det fort blitt dramatisk. Så vi var heldig.

Det var rundt klokken 11.30 mandag alarmen gikk hos brannvesenet. Det brant i en campingvogn ved Finnvik båtbyggeri ved Årsund i Straumsnes. Selve båtbyggeriet er for øvrig nedlagt, det er nå annen virksomhet på plassen.

Straumsnes brannvesen rykket ut fra stasjonen på Einset, og fra Tingvoll vaktbilen. Det er noen kilometer ut dit, men Strømsvåg sier det gikk ganske radig.

Vann nok hadde de på bilen til en kontrollert slokking, og hvis det hadde vist seg nødvendig kunne de brukt sjøvann. Det er kai på stedet.

– For oss var det bare å slokke ned det som var der, rydde og dra igjen, sier Strømsvåg.

Politiet meldte på Twitter/X omkring klokken 12.35 mandag om brannen i campingvognen. Nødetatene rykket ut til stedet. Det ble meldt at campingvognen var nedbrent, ingen spredningsfare og ingen personskade.

Politiet er på stedet og oppretter sak på forholdet.

Saken ble oppdatert klokken 15.33.