Helge Hegerberg tildeles Kuliprisen

Hegerberg, som har en lang journalistisk karriere bak seg, har skrevet flere bøker og er nå ansatt i Kristiansund kommune som oljerådgiver.

Hegerberg, som har en lang journalistisk karriere bak seg, har skrevet flere bøker og er nå ansatt i Kristiansund kommune som oljerådgiver. Foto:

Styret i Nordmøre Historielag har besluttet å utdele Kuliprisen for 2020 til Helge Hegerberg.

DEL

(Tidens Krav): Prisen er en statuett av Kulisteinen fra Smøla og et diplom.

Tingvollgjeldingen Hegerberg, som har en lang journalistisk karriere bak seg, har skrevet flere bøker og er nå ansatt i Kristiansund kommune som oljerådgiver.

Her er historielagets begrunnelse for å gi Hegerberg prisen:

«Det er få i nåtid som har brakt Nordmøres historie så godt fram i lyset som Helge Hegerberg. Det har han først og fremst gjort som journalist og forfatter. Men bakgrunnen er også en solid yrkeserfaring og en oppvekst på Tingvoll, på Rimstad. Med en far som arbeidet på Ullvarefabrikken og med en historie knyttet til fabrikken som han har tatt vare på ved kulturvandringer ved flere anledninger. Ikke minst i Rimstadfossen og i Tingvoll Ull/Sellgrens veveri.

Helge Hegerberg er på en vis spesialist i næringshistorie. Kanskje mest i Nordmøres oljehistorie. Utga i 2004 boken:» Et stille diplomati» om Kristiansunds oljehistorie fra 1970 til 2004. Siden har han arbeidet utfyllende med det stoffet og er i dag rådgiver i Kristiansund kommune med næring som fokus.

Oljebyen: – 2020 blir vårt store glansår

Men han har også skrevet en bok om Sparebank1 – Nordvest da banken fylte 175 år. Et flott arbeid. Men også møbelhistorie fra Angvika og kommunikasjonshistorie med Krifast er noe som hører hans produksjon til.

Som journalist var det ikke først og fremst sportsarrangement og lange kommunestyremøter som var tema, selv om det var litt av det og. Da var det kanskje mer fartøyvern, eldre båter og industri som sto i sentrum. Han har jo jevnt frekventert Mellemværftet for å ta vare på sin egen båt.

Men han har også vært vaktsjef i Romsdalposten, nyhetsredaktør i Tidens Krav, redaktør i Nordlands Framtid og nyhetsreporter i TV2. Men vi husker han også som journalist i Adresseavisen i en årrekke.

Dette er ikke et fullgodt bilde av Helge Hegerbergs livshistorie, men en begrunnelse for hvorfor han har fått Kuliprisen i dette jubileumsåret for Nordmøre Historielag.

Kuliprisen er blitt et ikon blant historieinteresserte på Nordmøre. Og vi er glade for at Helge Hegerberg kommer på årsmøte for å motta prisen og holde foredrag etter at årsmøtesakene er gjennomført».

Ifølge historielaget skal Hegerberg holde et foredrag under lagets årsmøte 22. august.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken