Gå til sidens hovedinnhold

Helsearbeidere tas ut i streik: – Vil ikke ramme koronahåndteringen

7.390 ansatte landet over, deriblant mange helsearbeidere, tas ut i streik etter brudd mellom KS og Unio. Vil ikke ramme koronahåndteringen, sier Unio.

Meklingen førte ikke fram mellom KS og Unio, noe som fører til at Unio tar ut 7.390 lærere og helsearbeidere i streik fra torsdag.

Steffen Handal, som er leder i Unio kommune, sier at deres streikeuttak ikke skal ramme koronahåndteringen. Alle som jobber med testing, smittesporing og vaksinering er unntatt streik, skriver NRK.

– Det er selvfølgelig ekstra vanskelig å streike i en pandemi. Til vanlig rammer streik en tredjepart dessverre, og i dette tilfellet kan det være ekstra vanskelig fordi det er en pandemi, sier Handal.

I første omgang vil streiken berøre rundt 13 kommuner og 9 fylkeskommuner, deriblant en rekke skoler og helseinstitusjoner i Bergen, Bodø, Bærum, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Ålesund.

I Trondheim er store deler av kommunen berørt, og 820 ansatte er tatt ut i rundt en firedel av kommunens enheter. Organisasjonsdirektør Elin Rognes Solbu i kommunen sier at streiken medfører ulemper for mange, men at koronahåndteringen går som vanlig.

– Streiken berører de fleste av kommunens tjenesteområder, men i særlig grad oppvekstområdet. Det innebærer blant annet at mange skoler og barnehager vil ha redusert eller ikke noe tilbud, sier Solbu.

Det er ingen ansatte som tas ut i strek i Sunndal eller Tingvoll.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken