[MittJessheim] Henriette Espmarker (26) har de tre siste årene jobbet som sikkerhetskontrollør i Avarn Security på Gardermoen.

– Her får jeg utlevert dressbukser i ekstremt dårlig kvalitet som spjærer kanskje en gang i måneden, forteller hun.

– Dette har resultert at bedriften ikke lenger har bukser til meg i min størrelse, og jeg er flere ganger blitt sendt hjem med lønn, hevder hun.

Lårene gnisser

Henriette sier hun flere ganger har fått beskjed om å skaffe bukser i større størrelse.

– Men problemet er at lårene mine gnisser når jeg går og det sliter ut sømmen på buksene. Jeg får utdelt herrebukser, men de passer enda dårligere grunnet omfanget på lårene mine. De hadde heller ikke stor nok størrelse i andre typer arbeidsbukser som er sterkere i stoffet. Jeg vet det er flere damer som klager på buksene og at de flere ganger må bytte.

– Uniformslageret på jobben holder åpent mellom klokka 12 og 14 mandag til fredag, og er plassert på SAS tekniske base utenfor flyplassen. Hit tar det en halvtime å gå. På nødlageret har de ingen damebukser. Jeg har fått mail fra ledelsen om at det er uholdbart å måtte sende meg hjem fra jobb fordi de ikke har klær til meg. Jeg trenger også godkjennelse fra ledelsen for å bruke arbeidsbukser som er sterkere i stoffet siden det ikke er serviceuniform, sier hun.

Her er det enorm slitasje: – Fikk mindre enn vi trenger

– Herrebuksene er av bedre kvalitet

– Det har skjedd flere ganger at buksene mine spjærer fra kneet og opp til skrittet mens jeg står i sikkerhetskontrollen og utfører kontroll, noe som er ganske ydmykende. Arbeidsgiver har forsøkt å bestille flere bukser til meg og sende meg på Dressmann, men de velger å la meg fortsette med å bruke de samme buksene om igjen framfor å gi meg terminalbukser.

Henriette reagerer også på at herrebuksene skal være bedre utformet.

– Disse er fôret innvendig og har større lommer, hevder hun.

Øremerker fire millioner kroner til flere lærere: – Barn og unge kommer godt ut

– Ikke kjent med dette

– Vi er ikke kjent med at våre uniformsbukser skaper denne type problemstillinger utover det vi må regne som normal slitasje, eventuelt hvis det på enkelte uniformsbukser kan være en produksjonsfeil. Tvert imot har vi fått mange gode tilbakemeldinger fra et utall av våre ansatte på de nye uniformene vi tok i bruk i forbindelse med navnebyttet vårt i fjor, sier Ådne Mauritzen, kommunikasjonsdirektør i Avarn Security.

– Utover dette kjenner vi oss ikke igjen i hennes påstander og ønsker derfor heller ikke å kommentere dette ytterligere. Vårt råd må være at hun tar dette opp med sin leder hvis problemene vedvarer. Så skal vi selvsagt se på om det finnes alternativer.

Romerikes Blad har vært i kontakt med Espmarkers nærmeste leder, Tahir Majeed, som viser til svar gitt av kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen.