Human-Etisk Forbund: Sunndaling inn i landsstyret

Anveig Bjordal Halkjelsvik.

Anveig Bjordal Halkjelsvik.

Artikkelen er over 1 år gammel

Anveig Bjordal Halkjelsvik ble i helgen valgt inn i sentralstyret i Human-Etisk Forbund.

DEL

Halkjelsvik kjenner organisasjonen fra grasrota og opp, hun er lokallagsleder for Indre Nordmøre lokallag, med ansvar for konfirmasjon og navnefest. Hun er også vara i fylkesstyret i Human-Etisk Forbund, Møre og Romsdal.

- I ei tid med mye «falske nyheter» gleder jeg meg til å jobbe med folkeopplysning, som er et prioritert område , sier Halkjelsvik. -Samtidig må vi få på plass seremonilokaler for alle som vil feire bryllup eller ha en verdig gravferd for sine nærmeste, sier Anveig Bjordal Halkjelsvik.

Landsmøtet vedtok folkeopplysning og livssynsbetjening som satsingsområder for de neste årene.

Førstnevnte ble valgt fordi autoritær ideologi, populisme og fremmedfiendtlighet er i vekst, også i Norge. Dette er en ideologi som ofte fremmes gjennom bruk av falske nyheter, udokumenterte konspirasjonsteorier, samt sterkt ladede tolkninger av usannheter eller halvsannheter.

Det andre området livssynsbetjening er noe som tvinger seg fram som en følge av det økende andel ikke religiøse i Norge. Den norske kirke kan ikke lenger ha monopol på omsorgstjenester i det offentlige. Human-Etisk Forbund skal øke satsingen på samtale- og omsorgstjenester til sine medlemmer og andre som deler et humanistisk livssyn.

Landsmøtet vedtok tre uttalelser vedrørende likebehandling av livssynssamfunn i Norge, de besluttet også at Human-Etisk Forbund skal ta initiativ til et offentlig utvalg som skal utrede dødshjelp. Målet er en faktabasert politisk debatt om temaet.

Møre og Romsdal var representert ved tre delegater på Landsmøtet som ble holdt på Lillestrøm: Gunn Bringsli og Inger Slinning fra Ålesund lokallag og Rune Skjevik fra Molde lokallag.

De var aktive og fikk gjennomslag både i valget til sentralstyret og på forbundets satsingsområder. Møre og Romsdal satser allerede tungt på livssynsbetjening, og har bl.a. ansatt studenthumanist ved Høgskolen i Volda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken