(Tidens Krav:) Hurtigruteskipet «Kong Harald» fikk maskinstans rett vest for Bud i Hustadvika tirsdag kveld. Meldingen kom like før klokken 21.

Tidens Krav fikk tips om at det var sendt ut mayday-melding på Kystradio Sør, og kort tid senere ble dette bekreftet av Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS).

– «Kong Harald» har fått maskinstans. Det er iverksatt redningsaksjon. Fire helikoptre er på vei, skrev HRS på sin Twitter-konto.


«Kong Harald» drev i retning mot land etter motorstansen. Klokken 21.19 opplyser Hovedredningssentralen at skipet har fått ut to anker og holder posisjonen.

Klokken 21.44 melder HRS at skipet har fått start på en motor.

I 22-tiden har helikoptre fra Ørland og Florø kommet fram til skipet.

Klokka 22.16 melder Hovedredningssentralen Sør-Norge at «Kong Harald» nå går for egen maskin, og setter kurs inn mot Julsundet.

Dro fra Kristiansund

«Kong Harald» var tidligere tirsdag innom Kristiansund på sin sørgående rute. Skipet var på vei mot Molde da problemene oppsto.

Det ligger flere fiskebåter i nærheten av skipet.

Redningsskøytene «Erik Bye», «Idar Ulstein» og «DNV II» er på vei mot Bud for å bidra i aksjonen med «Kong Harald». Samtidig skal RS «Mærsk» bistå ambulansebåten.

Forbereder mottak av evakuerte

Tidens Krav har foreløpig ikke kommet i kontakt med Hovedredningssentralen, som opplyser at det ikke er mulighet til å svare pressen akkurat nå. Den samme meldingen kommer fra Møre og Romsdal politidistrikt.

– Politiet forbereder eventuelt mottak av evakuerte på land, skriver politiet på sin Twitter-konto.

Se webkamera «Bud og Hustadvika live» som drives av Triangel Security: