SANDE: Kvass/Ulvungen ble overraskelseslaget i Hydro Cup 2010. Småjentene fra Ålvundfjord tok seg helt til finalen, og ledet denne til et kvarter gjensto. Malin Sønderland Mossing scoret Kvass-målet tidlig i første omgang på et velplassert skudd etter en god enkeltprestasjon.

Molde var det beste laget i finalen, men Kvass/Ulvungen forsvarte seg godt og holdt sin ledelse til bare 15 minutter gjensto av ordinær tid. Da scoret Molde etter et skudd fra yngste spiller på laget, Andrine Outzen (1998), som trillet i mål ved stolperota.

Kampen gikk dermed til ekstraomganger, hvor Molde hadde de største sjansene. Molde hadde 4-3 på cornere og ville uansett vunnet. Men Hanne Tangen sørget for en real avslutning med seiersmålet på sudden death bare sekunder før ekstraomgangene var ute da hun sprang igjennom og plasserte skuddet i keepers lengste hjørne.

– Det er bedre å tape på en skikkelig scoring enn på cornere, sier Kvass-trener Kai Steine, som var veldig godt fornøyd med sine spillere etter finalen.

– Vi har spilt to kamper uten innbyttere. Jentene har gjort en kjempeinnsats, sier Steine.

Ellers ble det bronse til Sunndals gutte- og jentelag. Guttelaget slo Byåsen 4-1 i bronsefinalen, mens jentene slo Eide 1–0.