Mikael Forselius har vært hotelldirektør på Britannia Hotel siden februar 2017 og har ledet arbeidet med utviklingen av nye Britannia Hotel fra ide- og konseptutviklingsfase, nyåpning til femstjerners kultur, som har gitt flere anerkjente priser og utmerkelser.

- Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønske om å gå over i en mer overordnet konsern-stilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeid med i flere år, sier Odd Reitan.

Etter nesten 6 år som administrerende direktør for Britannia Hotel starter Mikael Forselius som CEO for 62°NORD Hotels & Adventures.

- Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotellet og den destinasjon det har blitt. Å få være med på å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid, sier Mikael Forselius.

Driftsdirektør Ida Dønheim tar over rollen som hotelldirektør og blir konstituert til ut på nyåret. Ida har vært leder på Britannia siden 2018, og har sammen med nøkkelpersoner utviklet unike konsepter innenfor restaurant og hotell og tatt Britannia tilbake til fordums storhet.

- Med sin lidenskap for luksus-segmentet og femstjerners service har Ida utmerket seg som en driftig leder med fokus på kvalitet, styring og gjennomføring helt siden hun startet på Britannia Hotel for fire år siden. Den fasen vi er inne i nå krever finjustering og skarpt blikk på kvalitet i konseptene og hos medarbeiderne i byens storstue, sier Odd Reitan.

Ida Dønheim er opprinnelig fra Bøfjorden på Nordmøre og har internasjonal erfaring fra blant annet The Fat Duck utenfor London og SeaDream Yacht Club. Ida er kjent som en meget faglig sterk leder, med fagutdannelse som kokk og sommelier, koblet med bred og solid erfaring fra de fleste avdelinger innen hotelldrift. Hun har senere tatt lederutdannelse ved Cornell. Dønheim har de siste årene vært både Restaurantdirektør og Driftsdirektør på Britannia Hotel.

- Min profesjonelle yrkeskarriere startet her på Britannia Hotel som kokkelærling, det er derfor ekstra motiverende og stort å få denne tilliten fra styret og eiere. Det er et ærefullt oppdrag som jeg blir å tilnærme meg med stor ydmykhet og respekt. Hotellet har hatt en fantastisk reise fra gjenåpningen i 2019 og har etablert seg som et femstjerners hotell, et "House of Celebration". Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med et utrolig dyktig lederteam og fantastiske ansatte. Sammen skal vi fortsette med å skape gjesteopplevelser i verdensklasse, sier Ida Dønheim.

Ida Dønheim tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022. Mikael Forselius vil være en del av Britannia Hotel ut året.

- Jeg trygg på at Britannias eiere, styret og lederteam, samt alle de flinke ansatte kommer til å drive hotellet videre i samme ånd og ta det til nye høyder, avslutter Mikael Forselius.