– Her kan alle eldre komme, og ikke kun medlemmene i pensjonistforeningene Tingvoll og Straumsnes, sier Lars Jostein Holten.

Han inviterer til markering av eldredagen. Den blir lørdag ettermiddag 1. oktober på Sellanrå. Tingvoll pensjonistforening står bak markeringen og Holten håper så mange som mulig tar turen. Frist for påmelding er 27.september.Påmelding til Solveig Svanem.

Holten, som er leder i foreningen, minner om at de eldre ikke må sees på som en utgiftspost: Mange bidrar i lokalsamfunnet, og det skal ikke glemmes. Det vil også være tema når nestleder i Møre og Romsdal pensjonistforening, Bengt Eriksen, går på talerstolen og hilser forsamlingen. Også ordfører Ingrid Waagen blir med på markeringen.

Stadig flere

Det blir stadig flere eldre, og altså en ressurs en ikke skal glemme. Mange bidrar politisk, økonomisk, sosialt og kulturelt. Ofte blir den ressursen de kan være oversett. Potensialet er stort, og andelen må uansett tas hensyn til:

– FNS framskriving viser at en av seks av verdens befolkning vil være over 65 år i 2050, forteller Holten.

Tingvoll har markert den internasjonale eldredagen årlig. I år er tema Eldre menneskers motstandsdyktighet i en verden i endring.

Det er en dag for noen refleksjoner - og ikke minst være i et godt lag. Menyen inneholder biff stroganoff levert av Tingvoll fjordhotell, kaffe og kaker hører til. På den kulturelle menyen er det Evert Taubes viser og toner. Den underholdningen står Helge Ulset, Elisabeth Osen og Peder Erling Guttormsen for.

Alle velkommen

Holten trekker fram at det koster ikke skjorta å være med på middagen. Tvert om; på grunn av midler fra Sparebanken Møre samt Gjensidige Surnadal, Halsa og Tingvoll, tilbys en ganske så rimelig middag.

De to pensjonistforeningene arrangerer etter tur eldredagen. Holten sier de har etablert et godt samarbeid.