Gå til sidens hovedinnhold

Ikke så lett å være jente i dag!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå må noen si fra og gjøre noe med dette her. Derfor skal jeg stille opp og snakke for alle de jentene her i verden som av ulike grunner ikke hever stemmen og sier hva de har opplevd. Jeg skal skrike ut, noen må gjøre det, så vi finner ei løsning. Vi må være her for hverandre, støtte hverandre – for det er ikke enkelt å leve som jente i dag.

Noen gutter gir seg aldri når det gjelder nudes. De spør hele tiden om å sende «noe fint» eller om å «pule». Det verste er at mange av disse guttene tydeligvis ikke skjønner hva et NEI faktisk betyr. De maser og maser hele tida, og når vi sier meninga vår så får vi som svar at vi er «kjedelige» «care pussy», «slutt å leik hard to get», «common da» osv. Selv om vi ligger i senga og er halvnaken, så kan ikke gutter forvente at jenter skal sende nudes. Sover vi naken så er det fordi vi føler oss komfortabel, så ikke gjør oss ukomfortabel med de stygge ordene deres!

Unnskyld meg, men det er VI som bestemmer over vår kropp. Vi har rett til å si NEI og bestemme hva vi selv vil- gutter kan ikke bruke oss bare fordi de er KÅTE! Er de kåte og vil se en naken kropp så spør google eller se på porno, der vil jeg tro det finnes mer enn nok som gutter har lyst til å se på.

Jeg er så forbanna og lei av hvordan enkelte gutter oppfører seg nå i dag. Jeg er lei meg og sint når jeg ser hvordan noen jenter blir behandlet og hvor vanskelig det kan være å være jente i samfunnet. Det er bare ekkelt og trist.

Synes gutter ei jente var fin? Kan du ikke bare bli bedre kjent med henne da? I stedet for å spørre direkte om nudes eller om å ligg? Kanskje kan det faktisk bli noe mellom dere? Kanskje hun blir BARE DIN?!? Ikke alt handler om kropp og utseende. Personlighet har også mye å si. Men det veit dessverre ikke de guttene som jeg snakker om her. Det kan nesten virke som at det eneste de bryr seg om er NUDES og ligging!

Jeg kan gi et eksempel:

Tidligere i uka fikk jeg melding om å sende nudes. Jeg skreiv til gutten at «Du klarer faktisk å finne deg ei dame på en ordentlig måte. Gjør heller det i stedet for å spørre randomme jenter som du akkurat har matcha med på Yubo om nudes.» Så fikk jeg tilbake: «Jeg vil ikke ha dame eller et forhold. Jeg synes du er alt for deilig, og derfor vil jeg se kroppen din. Er det så ille?»

Altså, jeg har ikke flere ord som kan beskrive hvor ekkelt og trist det her er. Vær så snill, slutt! Det er vi jenter som blir såra, ikke guttene. VI ER IKKE ET OBJEKT!

Og ikke gidd å si at dette er vår egen feil osv. Noen jenter sender nudes frivillig og de synes det er helt greit. Og de skal selvfølgelig få bestemme det selv.

Det jeg snakker om er noe annet- for her sitter jeg og snakker om jenter som sliter med nudes-press, som blir mast på hver jævla dag om å sende nudes. Jeg sier heller ikke at ALLE gutter er sånn, nei! Langt ifra! Men mange er sånn. Når ei jente sier nei, så vil vi at guttene skal respektere oss og slutte å mase med en gang.

Jeg kan bare si at i det siste nå, så har jeg fått mange spørsmål om å sende nudes av MANGE gutter, og det har vært sånn i 2 uker. Så det klikker snart for meg, dette må ta slutt. Derfor vil jeg skrive. Jeg har også delt litt på privstoryen min, og fikk utrolig mange kommentarer om at dette var på tide og at det var bra jeg sa fra. Heldigvis var det mange av mine guttekompiser som også støtta meg. Det var noen som sa at de trengte noen som kunne snakke for de. Som sa fra at nok er nok.

Derfor skriver jeg nå for å snakke for alle jentene som sliter med dette.

Sist men ikke minst vil jeg si til ALLE jenter at vi er STERKE nok til å si hva vi føler og hva vi mener. Ingen skal tvinge oss til å gjøre noe vi ikke vil. Dere er ikke alene og dere trenger ikke være alene. Det er alltid lurt å si fra. Snakk med noen. I hvert fall voksne. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort mye mer enn det her. Jeg håper virkelig det her tar slutt og at alle jenter blir behandlet bra.

Kommentarer til denne saken