Arrangementet er et konsept som DNT står bak, og avvikles i dag over hele landet. Ideen er å vise fram alle ulike hesteraser, både ridehester, kjørehester og travhester.

– Vi regner med at det blir representert opp mot 17 ulike hesteraser på lørdag, alle fra klubben. Det blir først hesteparade klokka 13 hvor alle hestene skal presenteres. Etterpå vil rideklubben ha sprangridning og presisjonsridning, og det vil stå ulike salgsboder med småutsalg av lokale produkter ved travbanen. Alle er velkomne til å ta en tur innom, sier travklubbens leder, Edmund Moorewood.

Forrige uke ble det nye rettstrekket på Røhjelløran travbane på Fale åpnet. Med stor dugnadsinnsats og god økonomisk støtte har tilskuddet til klubben allerede falt i god jord hos alle ryttere, både store og små.

Edmund Morewood, leder i Sunndal Travklubb og omegn, forteller om hvordan formålet med det nye rettstrekket er å rekruttere flere til klubben og å få opp hesteinteressen blant lokalbefolkningen.

– Et rettstrekk å trene på har vært savnet lenge i rideklubben, og nå har vi endelig fått ordnet i stand et. Vi har fått 150 000 kr i tilskudd fra Det Norske Travselskap for å bygge rettstrekket og dugnadsinnsatsen blant lokalbefolkningen og medlemmene i klubben har vært veldig høy. Utbyggingen hadde nok likevel ikke gått dersom vi ikke hadde fått god støtte fra Bredesen som alltid har hatt et varmt hjerte for travsporten, forteller Morewood.

Det er et stort ønske for travklubben i Sunndal å rekruttere flere hesteinteresserte, og man må selvfølgelig ikke ha hest for å være med. Morewood forteller at unge som starter med ponniridning når de er små fortsetter oftere med hest videre senere i livet.

– Det er meningen at vi etter hvert skal få etablert en egen ponnigruppe med ansvar for ponniene og faste dager i uka hvor det blir ponniridning for alle under 12 år. Vi låner ut så mange hester vi kan så det er bare å bli med for alle som har lyst.