Helt mot slutten av konserten var det endelig tid for at Reitan skulle spre litt glede og friske juletoner ut i Hovshall. Han framførte med både bravur og stil Shakin' Stevens-hiten "Merry Christmas everyone". Blant publikum i en nesten fullsatt Hovshall, skapte det bortimot partystemning, og det blei ei flott avrunding av konserten, før "Deilig er jorden" fikk sette det avsluttende punktumet.

Endelig er JazzåKoret i gang igjen med øvinger og konserter etter den ufrivillige koronapausen. Julekonserten rett etter julegrantenninga på Øratorget første søndag i advent er en tradisjon koret har hatt i mange år, og derfor var det med tungt hjerte koret måtte avlyse fjorårets konsert.

At de nå er tilbake på scenen, viste absolutt publikum å sette pris på, både med å stille opp på konserten og være et hyggelig publikum.

- Dere har vært et flott publikum, og dere har ikke pepet eller kasta ting etter meg heller. Vi lover å stille opp neste år også, sa dirigent Svein Aspaker Dørum med et godt smil før han introduserte "Deilig er jorden".

Julepynta Hovshall

Med en slik ufrivillig pause som koret har hatt, er det ikke noen selvfølge at medlemmene kommer tilbake når øvingene starter igjen. Derfor var det ekstra gledelig å se at koret står fram med samme styrke og tilnærma samme besetning som dem hadde før pandemien lukka landet. Ikke bare er det de samme kormedlemmene som før, men også et par nye fjes å se, noe som er ekstra hyggelig.

I denne konserten utgjorde JazzåKoret 23 korsangere, derav fortsatt bare fem menn, sammen med nevnte dirigent Dørum og pianist Lars Måløy.

Med en nydelig julepynta Hovshall, kunne ikke ramma rundt konserten være vakrere. Dette er nemlig noe koret er skikkelig gode på - å pynte scenen med levende lys og julestjerner for å skape ei god stemning og tydelig vise at publikum er velkommen.

Repertoaret i deres comebackkonsert var ei god blanding av kjente og mindre kjente sanger. Åpningssangen var stemningsfullt den samme som konsertens tittel, nemlig "Kling no klokka", og arrangement og melodi var henta fra to forskjellige versjoner av den kjente salmen. To vers var fra en folketone fra Oppdal, mens to vers var fra en folketone fra Rogaland.

Det er kjekt når en konsert kan vise hvordan tekster har vandra og fått nye melodier. "Du grønne glitrende tre" er også slik sang. Det som kanskje ikke mange vet, men som JazzåKoret formidla godt i konserten, er at den sangen, som opprinnelig er dansk, også har en melodi som Edvard Grieg har komponert. Den er ikke mye ulik den originale melodien som er velkjent, men inneholder noen andre nyanser.

Elvisklassiker og "Glade jul"

Sangene koret framførte, var blant anna noen filmmelodier. Det er jo alltid mange filmer med juleinnhold som dukker opp i juletider, og noen inneholder filmmusikk som blir klassikere. Fra konserten kan nevnes "When You Wish Upon a Star", som Solveig Sallaup var solist på og "Walking in the Air", som Ingrid Sandvik var solist på.

I et tidsspenn gjennom mange tiår, var det også blitt plass til en Elvis-klassiker, nemlig "Blue Christmas". Der trakterte Svein Aspaker Dørum gitaren i sammen med Lars Måløy. Det var en sang som kom på slutten av 1940-tallet, men det var Elvis som gjorde den kjent et lite tiår senere.

At "Glade jul" befinner seg på UNESCOs verdenskulturarvliste, og har vært der siden 2011, var nok ikke veldig kjent, men en slik informasjon man kan få fra dirigenten når han introduserer sangene.

Kristin Skarseth var tidligere medlem av JazzåKoret. Til julekonserten var det hun som var invitert som gjest, og i følge sin tidligere dirigent, har hun en spesiell forkjærlighet for Darlene Love. Det er nemlig den artisten som synger originalene til de to sangene som Skarseth framførte i konserten.

- Hun er vår egen Darlene Love, skrytte Dørum uhemma av henne.

JazzåKorets tradisjonelle julekonsert viste at koret nå er tilbake, og blir å se og høre og regne med i framtida og.