Hvorfor er det en selvfølge at når det går dårlig i en kommune, at det skal ramme de eldre, de fattige og de unge uten jobb hardest? Det er jo helt ulogisk når man går dypt inn i temaet. Jeg mener man da virkelig bør se over budsjettet i kommunen, og kutte ned hos de som har ansvaret for budsjettet i første omgang. Det første og beste eksempelet jeg kommer på er hun som har fått seg ny og fin tittel som «KommuneDirektør.» Tipper at til og med tittelforandringen kostet befolkningens skattepenger. Men det jeg finner aller mest irriterende med eksempelet mitt, er at hun ikke engang har tilhold i Sunndal kommune. Da lurer jeg på hva koster pendlingen oss per uke eller måned?

Hvordan kan hun være direktør for noe hun ikke har noe peiling om, det jeg tenker på da er at hun føler ikke pulsen på Øra. Hun har ingen anelse om hva som foregår utenom det hun blir fortalt på møter og i samtaler med kollegaer. Hun har ingen «intimitet» med Øra. Og vi snakker tross alt om «El Jefe» her, så hun har sikkert jævlig bra betalt også.

Omtrent som ordføreren det. Hvis jeg hadde vært ordfører i en kommune og hadde en mill i årslønn, så hadde jeg følt det som min selvsagte plikt til å gå ned i lønn for å unngå at kuttene rammer de svakeste. Det tipper jeg det er ingen på rådhuset som gjør. Kanskje de sparker noen få og får vekk overflødig fett, men i det store og hele, så rammes de ikke noe spesielt.

Og det er der kuttene først burde begynne. De er tross alt ansvarlig for det budsjettet selv oppi det hele. Personlig så gir kommunen og dens budsjett og valg av kutt, og valg av intektsgivende virksomhet de siste årene meg en skikkelig vond smak i munnen.

Still opp for stammen dere liksom er høvdinger over. Kuttene SKAL ikke ramme de samme svake som dere har rammet i flere år. Det skulle ikke ha vært nødvendig med snakk om kutt i det hele tatt på den måten det blir foreslått. Da er det noen som ikke gjør det de skal, og mest sannsynligvis ikke har gjort det på noen år.

Jeg syns det som skjer og har foregått er en altfor lettvint løsning, og klarer dere ikke å komme på noe bedre for å snu økonomien i en en såpass heldig kommune mtp industri, natur og turisme, så har dere faen meg ikke noe å gjøre som høvdinger lenger!

Såpass skjønner til og med lille uvitende meg!

Jeg hater budsjett, statistikk, tall og all den driten der, men jeg begynner å reagere på det jeg opplever, ser og har sett.

Når jeg som borger fra barnsben av i landsbyen til vår stamme, kjenner på vår kollektive puls. Så kjenner jeg ingen utløsning av endorfiner og dopaminer. Det gjør meg ikke glad.

Jeg kjenner bare på en personlig sterk irritasjon over mine ledere sine valg. Valg jeg blir nødt til å føle mer og mer på i årene som kommer.

For min egen personlige del, så forbinder jeg ikke kommunen noe positivt, og de har ikke gjort noe annet enn det jeg vil kalle «undertrykkelse og psykisk terror» mot meg og andre mennesker som har vært eller er i en sårbar plass i livet.

Jeg har ikke peiling på hvem ruteknuseren på rådhuset er, og hva hans intensjoner var. Innbrudd eller å markerer ett hat. Men på en måte så føler jeg at han gjorde noe som nesten var berettiget!

Sterk mening, men når man blir kjørt lengre og lengre ned i grøfta av menneskene som er der for å være din talsmann, hjelper, overhode og så videre. Så vil det dessverre utvikle seg til en sterk misnøye på grensa til hat. Og da er dere i forhold til meg og min situasjon, absolutt ikke de jeg vil skal styre.

Å klare å faile noe så jævlig når det kommer til barnevern og de svakeste her på Øra, burde vært ett klart tegn på at dere bør tre av.

Jeg skal fortsette å svelge alle kamelene dere sender min vei, jeg vet at det helt sikkert er andre som trenger dere mer enn meg. Og dere hjelper dem ikke, men gjør livene deres verre og verre. Det lokale nav-systemet vil jeg si gjør lite til null positivt arbeid for de fleste av langtidsklientene.

Jeg har følt mye på kroppen i godt og vel de siste 22 årene, men ikke noe gjør meg så vondt som den måten folk blir behandlet på her på plassen. Det finnes heldigvis lyspunkt her og der i kommunen. Men de får helt sikkert kuttet fra sabelen de også til slutt.

Jeg tror jeg skriver på vegne av altfor mange når jeg lufter min misnøye med ledelsen som jeg gjør nå. Min situasjon blir nok ikke bedre med dette innlegget. Men kanskje det får dere som skal være head honchos på dette stedet til å tenke dere om noen ganger ekstra når papir skal signeres. Det gjelder ikke bare økonomien deres! Det er mye som burde blitt gjort bedre eller annerledes i Sunnndal.

Første må være å kutte ut all pendlervirksomhet til El Jefe.

Det andre må være å slutte straffe de svake som ikke har mulighet til å kunne si imot. Men tro meg, min stemme skal bli hørt så lenge jeg puster. Jeg kommer til å sloss for folket mitt. Prøv å gjør det samme. Bare i det minste vis oss at det blir gjort forsøk på å bedre stedet for ALLE innbyggerne. Ikke bare de som har mange tall i pluss på bankkontoen.

Ikke bare jeg er lei tydeligvis!

Del gjerne hvis du orket å lese alt jeg skriver. Kanskje det når fram til høvdingene til slutt. Jeg har dem selvfølgelig ikke på vennelista mi.

Jeg er i nok i feil ende av rangstigen. Føler ikke at jeg har fått satt min fot på første trinn engang ennå, og trinnet hadde blitt nok vært sagd over hvis jeg noen gang fikk lov til å ta det første steget opp den stigen.

Og slutt å støtt Barbara hvis vi som kommune ikke har store inntekter i fra det. Det er en forestilling som er beregnet for dere rikinger som ikke har bedre ting å ta dere til enn å se på det samme greiene år etter år.

Prøv å vær litt nytenkende, så kanskje budsjettet er snudd neste år.

Og jeg forstår at situsjonen er veldig nyansert, og forskjellig år fra år pga forandringer osv, men det skal ikke ramme de som allerede er i en dårlig situasjon fra før av. De tåler trykken mye mindre enn dere som kjører Tesla og har hytter som sikkert er finansiert i forskjellige former ifra kommunen. Om det så er gratis spiker eller whatever.

Det er ingen som krever å bli velstående, men dere som allerede er velstående (selv om formuen er fortjent) og sitter med lokal makt på ett vis, burde sørge for at alle har det greit. Og da mener jeg ikke bare de i kommunen, med det er bra nok mengde med rike folk i diverse store firma her som kan bidra. Enten økonomisk eller å få folk i aktivitet.

Klasseskillet er enormt på Øra, og dere bidrar til å gjøre det større. Og tro meg, det er verken de svakeste eller dere andre tjent med i lengden.

Hadde jeg vært direktør i et firma som går så det suser her lokalt, så skulle jeg direkte satt av penger til de som trenger det mest.

Nok lufting nå, men del gjerne sånn at det kommer fram til noen med hjerne, makt og økoniske midler. Enten sine egne eller kommunen sine.

*Drops the mic*