De kan frimodig rope hurra ved Straumsnes barne- og ungdomsskole. Av 230 innsendt musikalske bidrag fra fra hele landet, ble klassen med sin komposisjon en av seks finalister til åres utgave av Veslefrikk. Det er absolutt en prestasjon, blant så mange andre klasser fra mellomtrinnet på skoler landet rundt.

– De ble så stolte og kjempeglade, sier Kristin Kvande Betten.

Hit-potensial

Juryen har bestått av erfarne komponister, musikere og pedagoger. Klassen har fått utfyllende tilbakemelding på bidraget fra juryen. Og det er ikke rent lite de kommer med i sin tilbakemelding om komposisjonen:

– For en flott låt! Dette er en ordentlig god julesang, med vers, refreng og selv bridge! Pianoakkorder, slagverk, dombjeller, og andre lyd og klanger som minner om klokkespill, passer utmerket til temaet jul. Melodiene flyter lett av gårde og er sangbare. Låten har godt hitpotensial og får oss til å synge med. Vi regner med at denne sangen blir fast innslag på alle juleavslutninger framover, roser juryen.

Klaff på første forsøk

Det var fredag Betten ble oppringt fra Stiftelsen Skapia, som inviterer barn og unge i grunnskolealder til å komponere egne musikk. Det er to klasser, mellomklassen og ungdomsskoletrinnet. Og på mellomtrinnet er sjetteklasses fra Straumsnes på topp 6.

Dette er første gang Straumsnes er med i Veslefrikk:

– Jeg er musikklærer og fikk nyss om asken. Vi har komposisjon på læreplanen. Og gjennom veslefrikkonkurransen får vi en del gode tips og råd om hvordan gå fram. Så jeg fikk lyst til å melde oss på, sier Betten.

Klassen var med og dermed var det bare å gi gass. Læreren la oppgaven fram for klassen i oktober. Og siden det ble arbeidet med prosjektet framover mot jul, så falt det slik at klassen skrev en julesang og komponerte den.

Da er det å glede seg til jul

Juryen likte hvordan klassen arrangerte låten. Instrumentene passer til hverandre og klinger godt sammen, og avslutningsvis skriver juryen:

– Vi er sikker på at dette ikke er det siste vi har hørt fra dere! Tusen takk for et supert bidrag som får oss til å glede oss til jul, selv nå når den siste vintersnøen akkurat forsvant.

Veslefrikk er en nasjonal satsing på komponering med barn, og det hele toppes med en årlig mønstring og prisutdeling på en festkonsert med Kringkastingsorkestret i NRK Store Studio 7. mai. Først da avsløres hvem som blir årets vinner.

Uansett hvordan det går i finalen, kan klassen og skolen uansett pynte seg med en velfortjent diplom.

Konserten streames live på www.skapia.no.